Adana Büyüksaat Kulesi çevresi trafiğe açıldı!
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce kentin tarihi kimliğini öne çıkarmak amacıyla başlattığı Büyüksaat Kulesi çevresindeki restorasyon çalışmaları nedeniyle taşıt trafiğine kapatılan Ali Münif  Yeğenağa Caddesi, hafif taşıt trafiğine yeniden açıldı.  Yağ Camii ile Seyhan Kaymakamlığı arasındaki güzergahta tescilli taşınmazların restore edilmesi nedeniyle 4 yıldır trafiğe kapalı tutulan Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nin hafif taşıt trafiğine açılmasıyla bölgedeki esnafın talepleri de karşılanmış oldu.

KÜRTÜREL MİRASA YENİ ÇEHRE
Kültürel mirasa yeni çehre kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi,  Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırması Projesi kapsamında Yağ Camii, Ramazanoğlu Konağı, Ramazanoğlu Türbesi, Adana Bedesteni ve Arastası, Irmak Hamamı, Çarşı Hamamı, Yeni Han, Taş Mağaza, Seyhan Kaymakamlık Binası, Eski Çevik Kuvvet Binası ve Büyük Saat Kulesi’nin de içinde yer aldığı bölgede restorasyon gerçekleştirmişti.

BAŞKAN SÖZLÜ, BÖLGE ESNAFIYLA İÇ İÇE
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün sık sık ziyaret edip, sorunlarını dinlediği Büyüksaat esnafı, Arnavut kaldırımlı taşla döşenen yolun yeniden taşıt trafiğine açılması istedi.  Benzer taleplerin Adana Valiliği’ne ulaştırılmasının ardından valiliğe bağlı olarak çalışma yürüten Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu konuyu değerlendirdi.

Kurulu oluşturan Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi,  İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İl Müftülüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,  Ulaştırma 5. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 57 Şube Şefliği ve Türk Kızılayı Adana Şubesi temsilcileri, oy birliğiyle bu caddenin hafif taşıt trafiğine açılmasını uygun buldu.

ARNAVUT KALDIRIMLI TAŞ YOL KORUNUYOR
1922-26 yılları arasında  Adana’da belediye başkanlığı yapan Ali Münif Yeğenağa’nın adını taşıyan ve Ali Dede, Tepebağ, Sarıyakup ile Türkocağı mahallerine ulaşım sağlayan Arnavut kaldırımlı taş yolun korunması amacıyla sadece hafif taşıtlara açılması bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181