Adana'da Kozan Kavşağı Projesi ile 8 mahalle birbirine bağlanacak!
Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan ilçe merkezinde taşıt ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla planlanan Kozan Kavşağı Projesi’nin uygulamaya koydu. Tufan Paşa, Karacaoğlan ve Türkeli mahallelerinin yer aldığı, yeni Kozan Devlet Hastanesi önündeki 4 bin metrekare alanda, 78 metre çapında yapılacak 8 kollu akıllı kavşak, 4 şeritli yol, süs havuzları ve rekreasyon düzenlemeleriyle 130 bin nüfuslu ilçeye nefes aldıracak.

8 CADDENİN TRAFİK YÜKÜNÜ SIRTLAYACAK
Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde kent merkezinde trafik yükünü sırtlayan projeleri peş peşe hayata geçiren Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçeleri de bu hamleye dahil etti. Durak Sokak, Feke Caddesi, Ağlıboğaz Caddesi, Palmiye Caddesi, Fehmi Özel Türkay Caddesi, Saimbeyli Caddesi, Turgut Özal Bulvarı ve Zebüyde Hanım Caddesi’ni birbirine bağlayan Kozan Devlet Hastanesi önündeki kavşağın yenilemesine başlandı.

KARACAOĞLAN HEYKELİ TAŞINDI, AĞAÇLAR KORUNDU 
Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, inşaata başlamadan önce Kozan Kavşağı’nda bulunan aşık edebiyatının en önemli şairlerinden Karacaoğlan’ın heykelini, bulunduğu yerden söküp, vinçlerle taşıdı. Kozan Belediyesi’ni teslim edilen Karacaoğlan heykelinin bakım ve temizliği yapıldıktan sonra ilçedeki uygun bir yere montajının yapılacağı belirtildi.  Ayrıca kavşaktaki palmiye ağaçları da köklerine zarar verilmeden sökülüp, Kozan’daki diğer bulvarın uygun yerlerine dikildi.

YILBAŞINDA ULAŞIMA AÇILACAK
Kozan Kavşağı Projesi, Kozan’ın ulaşımını rahatlatırken, ilçe sakinleri de yeni bir meydan kazanacak. 4 bin metrekarelik alan, peyzaj değeri olan ağaçlar, çiçekler ve bitkilerle yeşillendirilecek. Süs havuzlarıyla görsel zenginlik kazandırılacak Kozan Kavşağı, yerleştirilecek oturma gruplarıyla vatandaşların dinlenme alanı olacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin yer alacağı Kozan Kavşağı’nın yılbaşından itibaren ulaşıma açılmasının planlandığı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181