Adana Kent Meydanı mimari ve kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!
Seyhan Belediyesi tarafından yapılan Adana kent meydanı(Barış ve Demokrasi Meydanı) mimari ve kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Yapılacak meydanda etkinliklerin yapılacağı açık alanın yanı sıra kapalı otopark, kültür ve sanat merkezleri, kadın yaşam merkezleri, müzeler, öğrenci yurdu, kütüphane, sağlık yaşam merkezi, restoranlar, sergi salonları, atölyeler, kefeler ve ticari ofisler bulunacak.

ŞEHRİN KALBİ, KENT MEYDANINDA ATACAK
Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Adana Barış ve Demokrasi Meydanı Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması’nı Yüksek Mimar Hatice Büşra Al Özdilek’in ekip başlığını yaptığı proje kazandı. Yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak meydan projesinde konser ve etkinliklerin yapılacağı açık alan, kapalı otopark, kültür ve sanat merkezleri, kadın yaşam merkezleri, müzeler, öğrenci yurdu, kütüphane, sağlık yaşam merkezi, restoranlar, sergi salonları, atölyeler, kefeler ve ticari ofisler bulunacak. Projede Özdilek’in yardımcılığını Mimar Turan ALTINTAŞ, Mimar Bihter ÖZTÜRK, Mimar Ozan ÇELİK,  Mimar Burcu SARAL, Mimar Sargun AYKAÇ ve Merve SİPER yaptı. Projenin danışmanlığını ise Şehir Plancısı Adem ALTINTAŞ, Peyzaj Mimarı Nursen GÜMÜŞSOY, İnşaat Mühendisi Noyan ŞENEL, Makine Mühendisi Erdem GÜLAÇ ve Elektrik Mühendisi Hasan ÇELİK üstlendi.

BAŞKAN KARALAR, BİRLİKTELİĞE VURGU YAPTI
Tanıtım toplantısı Tarihi Kız Lisesi’nde gerçekleşti. Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de katıldığı tanıtım toplantısı ve kolokyumda, kent meydanı(Barış ve Demokrasi Meydanı) ile ilgili bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılacak olan alanın yaşam alanı olacağına vurgu yaptı. 2014 yerel seçimlerinin Adana için milat olduğuna vurgu yapan Başkan Karalar, belediye başkanları ve idareciler arasındaki uyuma ve çalışma şevkine de dikkat çekti. Başkan Karalar “2014 seçimlerinin ardından çatışma dönemi bitmiştir, çalışma dönemi başlamıştır” şeklinde konuştu.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK SÖZÜ
Belediye Başkanları ile birlikte çalıştıklarına vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, geçmiş dönemde belediye başkanlarının kendi aralardaki problemlerinin şimdi görünmediğini söyledi. Başkan Sözlü, “Adana için verimli olmasını arzu ettiğimiz bir dönemi idrak ediyoruz. Bu bölge binlerce yıl Adana’nın ticaretinin döndüğü yer. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde asıl kazancımız o zaman olacaktır. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde inşallah Adana’nın o bölgede kentsel yenilenmesi daha hızlı olacak. Bu bölge cazibe merkezi haline getirecektir diye düşünüyorum. Sayın başkanımızın bu projesinin uygulanmasında en değerli en önemli destekte maddi ve manevi destekte büyükşehirden arkadaşlar hiç eksik olamayacaktır. Destek olma konusunda zerre kadar şüphemiz yoktur. El birliği ile Adana’nın kaybolan yıllarını geri getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren ve mansiyon alan projelere ödülleri takdim edildi. Ödül törenin ardından kolokyuma geçildi ve projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Seyhan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181