Adana Şambayadı'da 22 yıllık imar sorunu çözülüyor!
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın 22 yıllık imar sorununu çözmek için biraraya geldi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in makam odasında yapılan toplantıda, 1/1000’lik planla ilgili görüş birliğine varıldı. Başkan Çetin, “Toplantıda yaptığımız görüşmeler neticesinde, Şambayadı’nın planı uygulamaya geçtiğinde, Türkiye’nin en modern kenti ortaya çıkacak” dedi.

22 yıldır çözüme kavuşturulmayan Adana’nın Şambayadı imar sorununu ortadan kaldırmak ve 1/1000’lik plan sonrasında ortaya çıkacak yapılaşmayla ilgili görüşen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak, İmar Daire Başkanı Oktay Karakuş ve Çukurova Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu, yapılacak 1/1000’lik imar planı ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. Başkanların üzerinde anlaşma sağladığı planla, 22 yıldır kangren haline gelen Şambayadı imar sorunu ortadan kalkmış olacak.

ÖRNEK MEGA KENT OLUŞTURULACAK
Şambayadı’nda yapılacak yapılarla ilgili alınacak kararda, örnek bir mega kent oluşturulacağı, yürüyüş, bisiklet ve yaya yollarının olduğu, yeşil alanların çoğaltıldığı ve betonlaşmaya izin verilmeyecek şekilde planın uygulanması, çöp konteynırlarının yer altına alınması, otopark sorunun tamamen ortadan kalktığı, sıfırdan altyapının yapılacağı plan üzerinde anlaşıldı.

“ADANA’NIN BÜYÜK BİR SORUNU ORTADAN KALKIYOR”
Adana’nın imar tıkanıklığına sebep olan ve 22 yıldır bir adım ilerlenemeyen Şambayadı’nın imar tadilatı ile ilgili son aşamaya gelindiğini, kentin modern yapılaşmasını sağlamak için tüm tedbirlerin alındığı, mega kent projelerinin hayata geçeceği yaşam merkezi oluşturulacağına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Şambayadı imar sorunu, 22 yıldır çözüm bekleyen ve kentleşmenin önüne çıkan en büyük engeldi. Bu engeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis üyelerimiz ve bürokrat arkadaşlarımızla birlikte son aşamasına getirdik, yakın zamanda kangren olan Şambayadı bölgesine neşteri vuruyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ekibiyle güzel bir çalışma yapıp, bu çalışmada alınan kararlar doğrultusunda, kentimize özel mega kent kazandıracağız. Alınan kararın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Çukurova Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181