Adana Sanayi Odası'nda 'İmar Yönetmeliği' çalıştayı düzenlendi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Adana Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, 1 Ekim'de yürürlüğe giren "Planlı Alanlar Yeni İmar Yönetmeliği" masaya yatırıldı.

Adana inşaat sektörünün yoğun katılım ve ilgi gösterdiği çalıştayın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Yasin Kalem, İmar Yönetmeliği ile şehirlerde yaşanan imar karmaşasının sonlandırılmasının amaçlandığını söyledi. Yönetmeliğin, sade ve anlaşılır şekilde hazırlandığını belirten Kalem, temel esasların merkezden, diğer hususların yöresel koşullara göre ilgili idarelerce belirlenmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Yönetmeliğin eksikliğinden, karmaşasından ziyade algılama ve anlayışta bazı eksiklikler olduğunun görüldüğünü, açık hükümler bulunmasına rağmen komşu belediyelerde farklı uygulamalar yapıldığını anlatan Genel Müdür Yasin Kalem, farklı uygulamaların ortadan kaldırılması ve yanlış anlaşılmaların giderilmesi için bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, inşaat sektörünün ülke ekonomisi açısından önemine değindi. Kıvanç, düzenlemelerin getirdiği kısıtlamalar ve ticari kaygılar nedeniyle yeni binalarda fonksiyonel ve estetik açıdan olumsuzluklar yaşanabileceğini, yeni arsalarda olmasa bile kentsel dönüşüm uygulamalarında büyük sıkıntılar yaşanabileceği endişesi taşıdıklarını vurguladı.

Çukurova Barış Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181