Adana Yüreğir '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' açılıyor!
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıl dönümünde açılışını yapacakları '15 Temmuz Şehitler Parkı'nın yaşanan ihaneti hafızalarda sürekli canlı tutacağını söyledi. Açılış 14 Temmuz'da AK Parti Adana Milletvekili ve AB Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla yapılacak. Açılışa bütün vatandaşları davet eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '' 15 Temmuz Şehitler Parkımız 14 TemmuzCuma günü saat 18.00'de açılıyor. Şehitlerimizin aziz hatırası burada sonsuza kadar yaşayacak.'' dedi.

“İHANETİ UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ”
15 Temmuz Şehitler Parkı hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde hizmete açılıyor. 54 dönümlük alan üzerine kurulan parkın Adana için ilkleri barındırdığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “İhaneti asla unutmayacak, unutturmayacağız. '15 Temmuz Şehitler Parkı’ adını verdiğimiz parkımızla ülkemize kast eden hainleri ve ihanetlerini hafızalarda sürekli diri tutacak, o gece destan yazan aziz milletimizin kutlu mücadelesini nesiller boyu aktaracağız. Şanlı tarihi destanlarla dolu olan bu millet bir gecede dünyaya vatan ne demektir bir kez daha gösterdi. Vatanı, bayrağı, milleti, ezanı için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

ADANA'DA İLKLER BURADA
Parkın Adana için birçok ilki barındırdığını belirten Başkan Çelikcan “Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz parkımızın içerisinde her yaştan öğrencilerimizin faydalanacağı temalı çocuk oyun alanları, planetaryum'un (müze binası) yanı sıra gezinti yolları, yürüyüş ve koşu parkuru, bisikletli gezi parkuru, pergolalı gölge alanlar, spor alanları, kermes ve festival alanı, yenilebilir ürünler bahçesi, kafeterya çay bahçeleri, el sanatları sergi birimleri gibi çok değişik faaliyetlerin yapılabileceği alanlar olacaktır.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırılacağı Diyarama ve Diyarama’ya hizmet eden Müze alanı yaklaşık 460 m², Planetaryum binası 590 m² ve Planetaryum müze alanı 250 m² olacak. 50 Kişilik planetaryum, HD ve dijital ses sistemine sahip yapı içerisinde, ticari birimler, yönetim birimleri ve hediyelik eşya dükkanları yapılacak.” dedi.

Yüreğir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181