Yüreğir Belediyesi'nden hisseli tapu sorununa çözüm müjdesi!
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Mahallesi sakinlerine belediye meclis salonunda müjdeyi verdi. DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) kesintisinden kaynaklı tapulardaki hisselerle ilgili problem çözülüyor.

SORUNUN KAYNAĞI ÖNCEKİ YÖNETİMLER
Yüreğir'de önceki belediye başkanları döneminde yapılan hatalı imar düzenlemelerinin Mahkeme kararı ile bozulduğundan mahkeme kararını uygulamak zorunda olduklarını belirten Başkan Çelikcan "Mahkeme kararının kanun gereği uygulanması neticesinde imar kanunundan kaynaklı hisseli tapuların oluşması vatandaşlarda rahatsızlık oluşturmuştur. Biz şimdi bu hisseli tapu sorununu çözüyoruz." dedi.

Yüreğir Belediyesi Meclis Salonunda Sarıçam Mahalle Muhtarı Servet Erkek ve çok sayıda mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Çelikcan " Biz 2009 yılında göreve geldik. Bizden önceki dönemlerde yapılan hatalı imar düzenlemesinden kaynaklı bu ve bunun gibi çok sayıda sorunla karşı karşıyayız. Vatandaşlarımızın haklı tepkileri var, ancak mahkeme kararını ve imar kanunu uygulamak zorundayız. Bizden önceki dönemlerde haksız, adaletsiz bir biçimde yapılan fazla DOP kesintilerine itiraz eden bir vatandaşımızın mahkemeye başvurmasıyla bu sonuçlar doğmuştur. Zamanında herkesten eşit DOP kesilmemesinden kaynaklı sonucun bu şekilde olması kaçınılmazdır. Birinden % 59 DOP kesip diğerinden hiç DOP kesmezseniz, haksız bir uygulama yaparsanız nihayetinde karşınıza bu sonuç çıkar, öyle de oldu. Ama vatandaşlarımız müsterih olsun, biz bu sorunu çözeceğiz." şeklinde konuştu. Tapu sorunlarının çözüme kavuşuyor olmasından dolayı memnuniyetlerini paylaşan mahalle sakinleri Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür ettiler.


Çukurova Barış Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181