Adana Çukurova'da Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi başlayacak!
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projenin onaylanması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, Adana Milletvekili Fatma Gül Demet Sarı'ya teşekkür ederek "Bu muhteşem projeyi hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Adana'nın örnek projesini kısa sürede tamamlamak için herşey hazır" dedi. Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesindeki 107 hektarlık kentsel dönüşüm projesinin onaylanmasını uzun süredir beklediklerini ifade eden Çetin "Bu projemizle, Adana'nın en gözde yaşam alanını oluşturacağız..Kurulacak örnek şehir, kentimize ve ülkemize de kentsel dönüşüm alanında öncü olacak" diye konuştu.

7 BİN HAK SAHİBİ
Yaşadığı alandan uzaklaştırmadan yerinde dönüşüm sağlamak amacıyla hayata geçirilen Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 6 milyar liralık yatırım öngörüyor. Uzun bir hazırlık ve planlama dönemi geçiren proje 7 bin hak sahibini ilgilendiriyor. Proje kapsamında mahalle sakinlerinin taşınma masrafları karşılanacak ve karşılıksız kira yardımı yapılacak. Toplam 16 bin konut yapılması planlanıyor. Yaya yollan, bisiklet yollan, engelli uyumlu dolaşım ve ulaşım ağı yapılaması hedeflenen proje ile birlikte otopark sorunlan, güneşlenme ve havalandırma sorunlarının çözümü hedefleniyor.

Posta Çukurova Gap Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baris 6 yıl önce

Belediye evlerinde yıkım ne zaman

Avatar
Mehmet. Nuri. Gümüş 6 yıl önce

Belediyeevleri kentsel dönüşüm ü görmek nasip olacakmı Allahtan umut kesılmez bakalım mevlam neyler saygılar

banner182

banner181