Adana Çukurova'da kentsel dönüşüm planı onaylandı!
AK Parti Adana Milletvekili, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Fatma Güldemet Sarı, Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalannda sona gelindiğini belirtti. Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi uzun süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay bekliyordu. Dün ise bakanlıktan 107 ha'lık Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi riskli alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları onaylandı.

AK Parti Adana Milletvekili, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin Adana'ya hayırlı olmasını diledi. Adana'da kentsel dönüşümün çok büyük bir problem olduğunu belirten Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Adana ilimiz yoğun göç alıyor. Buna bağlı olarak da çarpık kentleşme, imarsız, plansız yapılaşma Adana da çok büyük bir problem haline gelmiştir. Adana'mız da kentsel dönüşüme çok ciddi ihtiyaç var. Herşey den önce Adanalı hemşerilerimin konfor seviyesi yüksek yapılarda konaklaması en büyük arzumuz. 6 aylık kısa zaman zarfında sadece Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğümüzden Karataş, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladag belediyeleri ile merkez ilçemiz olan Yüregir Belediyesine 3 milyon 187 bin TL araç desteği ve kaynak sağladık. Örneğin Sarıçam ilçemizde Buruk ve Göztepe mahallelerinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Alanı olarak ilan edilmesi için tüm işlemleri 40 gün gibi kısa bir zamanda tamamlayarak, projeyi başbakanlığa gönderdik. Yine Seyhan ilçe sınırları içinde bulunan Döşeme, Mestanzade, Sehitduran ve Yenibey mahallelerinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Alanı olarak ilan edilmesi için tüm işlemleri yine 30 gün içinde tamamlayıp, Başbakanlığa gönderdik. Bu belirtilen mahaller sadece bizim dönemimizde teklifi yapılan kentsel dönüşüm alanlarıdır. Bizden önceki dönemde de ilan edilmiş olan alanların çalışmalarının hızlanması için takipçisi olduk."

"Adana gözde yaşam alanı haline gelecek"
22.04.2013 tarihinde riskli alan ilan edilen Belediye Evleri Mahallesinin de plan onay sürecini de her zaman yakından takip ettiğini belirten San, "Belediye Evlerinde ki hak sahiplerine müjdelemek istiyorum. 107 ha'lık Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi riskli alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planlan da bakanlığın onayından geçti. Planlamada kat yükseklikleri arasında kademeli geçişler öngörülerek, konut ve ticaret alanlar ile birlikte, sosyal ve kültürel tesis alanlan, kreş resmi kurum, belediye hizmet alanı, sağlık, eğitim, ibadet alanlan, park ve spor alanlarını içeren yaşam alanları olacak. Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi Adana'ya marka değeri katacak en büyük projelerden biri olacaktır. Proje tamamlandığında ki, başladığı tarihten itibaren 3 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor, Adana'mn gözde bir yaşam alanı haline gelecek" dedi.

5 Ocak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Duran guler 7 yıl önce

Haydi Bismillah Allah belediyemiz ve cukurova halkına güç kuvvet versin Allah uyandırmak kazası olmayan bir kentsel dönüşüm biz bunu basarili türkiyenin takdirini kazaniriz

banner182

banner181