Adana Kozan Çarşısı kentsel dönüşüm çalışmaları yakında bitiyor!
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Kozan Çarşısı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Meclis Üyeleri'ne bilgi verdi. 22 hektar alanın 6306 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde yapıldığını belirten Başkan Çelikcan vatandaş görüşmelerin devam ettiğini belirterek "Şu anda burada bulunan hak sahibi vatandaşlarımızın yüzde 50'sinden fazlası projemize onay verdi" dedi.

Kozan Çarşısı'nın 'riskli alan' olarak ilan edildiğini belirten Başkan Çelikcan "Şehir merkezinde kalan ve kentin estetiğini bozan 22 hektar alanda dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan görüşmelerde çoğu vatandaşımız dönüşümden yana. Amacımız burada bütün vatandaşlarımızla el sıkışarak ve rızalarını alarak mutlu sona ulaşmaktır. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde hak sahiplerinden yüzde 50'sinden fazlası kabul etti" şeklinde konuştu. Yapılacak projede yeşil alan, dini tesis ve yer altı kapalı otoparkın bulunduğunu da belirten Başkan Çelikcan "Hazırlanan projede 836 konut, 163 işyeri ve 234 ofis planlanmaktadır. Bu proje tamamlandığında Yüreğir'in merkezi burası olacaktır. Herkesin takdirini kazanan bu proje ile Yüreğir yeni ve modern konutlara, ofislere kavuşacaktır. Biz görevde olduğumuz süre içinde halkımızın çağdaş bir kentte yaşamalarını sağlayacağız" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181