Adana Yüreğir Belediyesi'nden dar gelirli vatandaşlara konut müjdesi!
Gazetemizi ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, belediye imkanları ile dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapacakları müjdesini verdi.

HİZMETTE AYRIM YOK
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, vatandaşa hizmette asla "oy verdi vermedi" gibi düşünceleri olmadığını ifade ederek, "Belediye başkanı seçildikten sonra parti )zetimi çıkardım. HerkeKesinlikle böyle bir düşünce rersin vermesin herkese hizmet lek bizim görevimiz" dedi.

Dar gelirlileri konut sahibi yapmak için düğmeye basan Mahmut Çelikcan, "Bu proje benim secim vaadimdi onu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Yüreğir Belediyesinin yeni bir kent yaratacağı konut projesi bitince sosyal donatıları ve çevre düzenlemesiyle çağdaş ve modern görünüm alıp böyle olacak.

YÜREĞİR YENİ KONUT PROJESİ
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, belediye imkanları ile dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için düğmeye bastı.

Adana'nın Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Hürriyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkan Çelikcan, belediye imkanları ile dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için düğmeye bastı. Mahmut Çelikcan, "Bu proje benim seçim vaadimdi onu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

"HİZMETTE AYRIM YAPMAYIZ'
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan vatandaşa hizmette asla "oy verdi vermedi" gibi ayrım yapmadıklarını ifade ederek, "Belediye başkanı seçildikten sonra parti rozetimi çıkardım. Herkesin Belediye başkanıyım. Kesinlikle böyle bir düşünce içinde olmadık ve olmayız. Oy versin vermesin herkese hizmet etmek bizim görevimiz" dedi. Belediye imkanları ile Yüreğirlileri çağdaş ve sosyal donatılı konut sahibi yapacaklarını söyleyen Başkan Mahmut Çelikcan gazetemize şu açıklamalarda bulundu.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ
Eski Sümerbank fabrikasının olduğu alanda 55 dönümlük şehitler parkımızın yanında ki 40 dönümlük alanda içerisinde kreşi, otoparkları, yeşil alanı, bilim merkezi, kurtuluş müzesi, yürüyüş alanları, giriş bölümünde fitness, sauna, bowling, dışarda bisiklet ve oyun alanları ile 6 dönümlükte kapalı yüzme havuzu ve spor salonunun olduğu bir spor kompleksi ile beraber gençlik merkezi gibi olacak. Dar gelirli vatandaşlarımız için başlattığımız 639 konut projesinin temeli atıldı ve 2018 Kasım ayında yani bir yıl içinde teslim edeceğiz.

BELEDİYE İMKANLARI İLE YAPILIYOR
Başvuruları kura ile alacağız ve şuanda çok talep var. Vatandaş yüzde 20 peşinat geri kalanını 10 yıllık taksitle ödeyecek. Amaç dar gelirli evi olmayan vatandaş alsın. İlerleyen günlerde şartları tam netleştirip yayınlayıp başvuruları kabul edeceğiz. Tamamen belediye olarak biz yapıyoruz. Yerde bizim, ihaleyi de biz yaptık arada TOKI falan yok. Şehrin merkezinde ve ucuza vereceğiz. Çünkü orası cazibe merkezi 639 konut biz yapıyoruz yanı başında 700 konutluk Kulak kent, 800 konutluk TOKİ'nin binaları var ve binlerce konutta afet evlerinin var. Küçük bir kent oluşuyor ve kenarında okullar bölgesi var çok nezih bir yer olacak.

EVİ OLANLAR ALAMAYACAK
Bizim bu projede şartımız bir defa Yüreğir'de oturacak. Gerek kendinin gerek eşinin yada yetişmiş çocuklarının üzerinde bir gayrimenkul olmayacak ve geliri de en fazla 2 asgari ücret yani 3 bin TL'yi geçmeyecek. Bu şartları sağlamadığı takdirde başvuru kabul edilmeyecek.

BÜTÇE HAZIR, BİTİRME SORUNU YOK
Başladıysak kalmaz biter, bütçemiz hazır iddia da ediyorum Adana'nın mali disiplini olan en iyi belediyesiyiz. Geçmişten gelen borcumuz 29 milyon TL ama kasamızdaki para ondan çok çok fazla. Ama birden ödemiyoruz yatırım yapıyoruz. Şu oranı da vereyim biz göreve geldiğimizde 100 TL gelirimiz varsa 260 TL borcumuz vardı. Şuanda yüzde 20'nin altındayız. 100 TL gelirimiz varsa 20 TL borcumuz var artıdayız. Ama popülizm yapmam.

3 İLE 5 BİN KONUT İHTİYACI VAR
Vatandaşın talep ve ilgisini gördük bundan sonraki süreçte eğer devam edersek binlerce konut yapacağız. Bunları da daha çok iç mahallelerde hayata geçireceğiz. Aslında biz oraları düşünüyorduk lakin vatandaş kamulaştırmada yanaşmayınca da biz de zorla evini almadık. Fakat şimdi tespit ettiğimiz yerlerde Yüreğir'de en az 3-5 bin konut ihtiyacı gördük eğer ucuz konut yaparsak vatandaş alır. Bu hizmet sağlıklı, güzel yaşam alanları, ucuz konut ve kaçak yapıları önler.

Hürriyet Adana Çukurova Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sagiye 6 yıl önce

sanane safiye senin evin var

Avatar
Safiye 6 yıl önce

Başvuruyu yüregir belediyesine mi yapacaz bi fikri olan varmı

Avatar
Fatma korkut 6 yıl önce

Bende yazılmıştır ama nerde bakıcam bilmiyorum belki de bana da çıkmıştır

Avatar
Fatma korkut 6 yıl önce

Bende yazılmıştır ama nerde bakıcam bilmiyorum belki de bana da çıkmıştır

Avatar
Kerem 6 yıl önce

Başvurular için Yüreğir belediyesinemi gideceğim

banner182

banner181