TOKİ Adana'da 825 toplu konut inşa edecek!
TOKİ, Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Buruk Mahallesi'ne 825 toplu konut yapacak. 532'si 2+1,293'ü 3+1 şeklinde inşa edilecek konutlar için '7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Fikir Yarışması'nda birinci olan projeyi uygulayacak olan TOKİ, konutların 300'ünü de emeklilere ayırarak talep toplamaya başladı. 300 konutun tam 27 katı fazlası bir taleple karşılaşan TOKİ, şanslı emeklileri belirlemek için kura çekecek. Kura çekilişi ise bugün saat 10.00'da Yüreğir Serinevler spor Salonu'nda noter huzurunda gerçekleştirilecek.

AVLU BAHÇELER VAR
300'ünün emeklilere ayrıldığı 825 konutlu projede, sosyal ve kültürel özellikler, iklim, yerel kent dokusu ve mimarinin referans alınıp tasarıma yansıtılması amaçlandı ve bu nedenle, Adanada mekan analizleri yapıldı. Tasarım kurgusunda sokak sistemi oluşturularak; 3,4 ve 5 katlı yapılara yer verildi. Arka mekanlar ise avlu bahçeler şeklinde kurgulandı.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181