TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Adana’nın Sarıçam İlçesi Buruk Mahallesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında inşa edilen 265 hak sahibinin konutları kura ile belirlendi.

Kura töreni, 7 Kasım Salı günü Sarıçam Asım Savaş Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. 2+1 planında inşa edilen konutlar 333 TL’den başlayan taksitler ve %12, % 20 peşinat 180, 240 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu.  Proje toplamında 825 konutun yanı sıra cami, 2 büfe ve kafede bulunuyor.

Ödüllü proje
TOKİ’nin düzenlediği “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Fikir Yarışması”nda ödül alan Sarıçam konutları, yöresel özelliklerin öne çıktığı bir yaklaşımla şekillendirildi. Projede, sosyal ve kültürel özellikler, iklim, yerel kent dokusu ve mimarinin referans alınıp tasarıma yansıtılması amaçlandı. Bu nedenle, Adana kent dokusunda mekân analizleri yapıldı ve tasarım kurgusunda sokak sistemi oluşturularak, 3, 4 ve 5 katlı yapılara yer verildi. Yapı girişleri sokaklar, arka mekânlar ise avlu bahçeler şeklinde kurgulandı. 

Yerleşim alanları içinde etkileşim ve sosyal mekânlar sağlamak amacıyla, konutlar az katlı, bitişik ve ayrık kitlelerden oluşan ve semt kültürünü barındıran bir doku üzerine tasarlandı. Yapıların arasında çok geniş ve atıl açık alanlar yerine, küçük ölçekli bahçeler oluşturuldu.

Çukurova bölgesinde güneşten ve sıcaktan korunmak önemli bir sorun olduğu için ağaçlandırmayla balkon ve teraslar iklimsel gerçek doğrultusunda projelendirildi. Projede ayrıca konut sahiplerinin kullanımına özel, spor, oyun ve gezinti alanlarıyla bir de semt parkı yer alıyor. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nazım çiftçikal 6 yıl önce

Allah devletimizden razı olsun

banner182

banner181