Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm için hak sahipleriyle görüşmeye başladı!
Belediyemiz, Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmak için hak sahipleriyle görüşmelere başladı.
     
Adıyaman tarihinin en kapsamlı ve en geniş alanına sahip kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleriyle görüşme safhasına gelen Belediyemiz, 60 günde görüşmeleri tamamlayıp kentsel dönüşüm alanına ilk kepçeyi vurmayı planlıyor.
     
Mara ve Varlık Mahalleleri ile Musalla, Ulucami ve Alitaşı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 61 hektarlık alanda gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu, çalışmaların ilk aşaması olan hak sahipleriyle görüşmelerin başladığını dile getirdi.
     
2 Ocak ile 5 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan görüşmeler için hak sahiplerinden destek beklediklerini de sözlerine ekleyen Başkanımız, halkın desteğiyle Adıyaman’ın çehresini değiştirmek istediklerini söyleyerek, “Yıllardır üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm projesi için en önemli aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Uzun uğraşlar sonucunda bürokratik işlemleri tamamladığımız projede söz artık bizde ve kentsel dönüşüm alanında mülkiyeti bulunan hak sahiplerinde. Mara, Musalla, Varlık, Ulucami ve Alitaşı Mahallelerinde kentsel dönüşüm alanı içerisinde mülkiyeti bulunan vatandaşlarımızdan bizlere destek olmalarını istiyoruz. Hak sahibi olan vatandaşlarımız çok yüksek bir rant sağlama amacı gütmeden, şehrimizin kalkınmasına katkı sağlamak için mülkiyetinin hakkına razı olurlarsa, kentsel dönüşüm çalışmalarını en kısa sürede tamamlarız. Aksi halde bu iş sürüncemede kalabilir yada uzayabilir. İsteğimiz hem Adıyaman’ın kazanması hem de buradaki mülk sahiplerinin fayda görmesidir” şeklinde konuştu.
     
60 günlük görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda hemen yıkım işlemlerine başlanacağını da sözlerine ekleyen Başkanımız, “Kentsel dönüşüm projesi hayata geçerse şehrimiz yeni bir yüz, yeni bir çehre, yeni bir çarşı, yeni bir sosyal alan ve yeni bir konut alanına kavuşmuş olacak. Halkımızın bu konuda yardımcı olacağına ve el ele vererek bir an önce şehrimize katkı sağlayacak bu projenin hayata geçirmemize destek vereceklerine inanıyorum. Bu çerçevede projenin hayata geçmesinde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere Bakanlar Kurulumuza, özellikle de Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Adıyaman milletvekillerimize ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bağlı Genel Müdür, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı bürokratlarımıza tüm Adıyamanlılar adına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Adıyaman Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181