Afyon Cumhuriyet Meydanı Projesi'nde 1. Etap çalışmaları başladı!
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ikinci dönem vizyon projelerinden olan Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin 1. Etabı başladı.Yaklaşık 27 milyon liraya mal olacak 1. Etap çalışmaları, 410 takvim gününde tamamlanacak. 3 Etaptan oluşan proje tamamlandığında, Afyonkarahisar halkı yıllardır hayalini kurduğu meydana kavuşacak.

MEYDANDA NELER YAPILACAK
Cumhuriyet Meydanı, tarihi kimliği olan bir kentsel mekân. Projenin temel kurgusu da bu kimliğin korunması ve geliştirilmesi üzerine kuruldu. Yeni Valilik, Utku Anıtı, Zafer Müzesini kapsayan ve Afyonkarahisar’ın Büyük Taarruzda ki önemini anlatan ve bu destanı sembolize eden ‘ZAFER YOLU’ aksı oluşturuldu. Zafer Yolunda uygulanacak ‘aydınlanma ve özgürlüğü’ temsil eden özel aydınlatmalarla meydan içerisinde farkındalık oluşturulacak.

Utku parkı da daha doğal bırakılacak ve yeniden yeşillendirilecek. Buna karşılık sert zemin kullanımı ise insanların rahatça dolaşabilmeleri ve özellikle engelli bireyler için tasarlandı.Meydana hakim 3 adet kafe ve kafelere ait yarı açık oturma alanları bulunacak. Zeminde su havuzu ve su oyunları ile meydana canlılık getirilecek. Ayrıca mevcut ağaçlar korunarak, ağaç altı oturma ve dinlenme alanları oluşturulacak. Önemli gün ve etkinliklerde kullanılmak üzere herkesin rahatça görebileceği 40 metrelik medya duvarı yapılacak. Ayrıca 2 kat bodrumda 313 araçlık otopark, vatandaşlarımız ve engelli bireylere özel tuvalet ve ATM yerleri oluşturulacak.

Afyonkarahisar Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181