Afyon TOKİ kurasında konutların devamı gelecek müjdesi!
Toplu Konut idaresi Başkanlığı tarafından Zafer Mahallesinde yapımına başlanan konutların, hak sahipliği ve konut belirleme kuraları çekildi. Kurada ilk olarak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın girişimleriyle yine aynı bölgede yapılan 'Emekli Grubu Konut Projesi'nde daha önce hak sahibi olan emekli vatandaşların konut belirleme kurası çekildi. 2+1'lik toplam 297 konuttan oluşan projeye 281 emekli vatandaşın başvurması nedeniyle 16 konut boşta kaldı. Daha sonra 936 kişinin başvuruda bulunduğu 271 konuttan oluşan 2+1'lik konutların hak sahipliği ve konut belirleme kuraları çekildi. Başvuruda bulunanlar arasından, 2 şehit yakını, 28 engelli, 68 emekli ve 173 vatandaş bu kurada ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

TOPLAM 1057 KİŞİ KONUT SAHİBİ OLDU
Çekiliş heyecanı, 366 kişinin başvuruda bulunduğu 98 konuttan oluşan 119 metrekarelik 3+1 konutların hak sahipliği ve konut belirleme kurası ile devam etti. Bu kurada da başvuruda bulunan 366 kişi arasından, 13 şehit yakını, 10 engelli, 25 emekli ve 50 vatandaş çekilişten ev sahibi olarak ayrıldı. Günün son kurasında ise 608 kişinin başvuruda bulunduğu 407 konuttan oluşan 146 metrekarelik 3+1 konutların hak sahipleri ve hak sahibi olanların oturacakları konutlar belirlendi. Bu kurada ise, 98 şehit yakını, 23 engelli ve 80 emekli ile 206 vatandaş konut sahibi oldu. Daha önce hak sahibi olan 281 emekli vatandaşla birlikte, 2+1 ve 3+1'lik konutlar için başvuruda bulunan 2191 kişinin katıldığı kurada, toplam 1057 kişi konut sahibi oldu.

113 ŞEHİT YAKINI VE GAZİNİN KONUT SAHİBİ OLMASI, AYRI BİR ANLAM İFADE EDİYOR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da kura çekimine katılarak, başvuru sahiplerinin heyecanına ortak oldu. Çekiliş öncesi, şehit aileleri ve gaziler adına kısa bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, bu projeyle 113 şehit ailesi ve gazinin konut sahibi olduğunu söyledi. Şehit ailelerinin acılarını bir nebze olsun hafifletmek adına, kurasız olarak 113 şehit yakını ve gazinin konut sahibi olmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini kaydeden Kumartaşlı, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti.

"BAŞKANIMIZ BİZLERE ÇOK BÜYÜK DESTEK VERDİ"
Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege ise emekliler adına yaptığı konuşmada, projenin baş mimarının Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olduğunu belirterek, "Başkanımız ilimizdeki emeklilerin konut sahibi olmasında bizlere çok büyük destek verdi. 0 yüzden projenin baş mimarı kendisidir. 0 olmasaydı çivi bile çaklmazdı. Zaten Afyon'da evsiz insan kalmasın diye göreve geldiği günden bugüne inanılmaz bir mücadele ortaya koyuyor. Allah kendisinden razı olsun" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya'ya da desteklerinden dolayı teşekkür eden Ege, kurada ev sahibi olanlara, evlerinde huzur içinde yaşamaları temennisinde bulundu.

"TOKİ2002'DEN SONRA MÜTHİŞ ATILIM YAPTI"
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise TOKİ'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak göreve geldiği 2002 yılından bu yana müthiş bir atılım yaptığını söyledi. 2002 yılı öncesinde de TOKİ vardı ama bizler ne yapar bilmezdik; çünkü hiçbir şey yapmazlardı. Ne zaman Recep Tayyip Erdoğan göreve geldi TOKİ atağa kalktı. Hatta o zamanlar, Sayın Cumhurbaşkanımız '500 bin konut yapacağız' şeklinde bir açıklama yapmış, herkes şaşırmış, inanamamıştı. Ama bugüne gelindiğinde yapılan konut sayısı 500 bini geçti. TOKİ, ülkemizin dört bir yanında, şehirlerde, ilçelerde, beldelerde hatta köylerde 700 binden fazla konut yaptı. Allah onlardan razı olsun" dedi.

BAŞVURUDA BULUNANLARIN YÜZDE 60'l EV SAHİBİ OLDU
Zafer Mahallesinde yapılan ve kurası çekilen konutların mimari olarak Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, "TOKİ genellikle kendi klasik mimarisi ile konutlar yapıyordu ama buraya özel bir mimari uygulandı. Bir de o Zafer Mahallesi bana göre, Afyonkarahisar'ın en güzel yeri. Zemin sağlam kaya gibi, havası da güzel, çok şükür evler de güzel oldu. Orada yapılacak 1073 konut için 1900 civarında müracaat yapıldı. Yani bu demek oluyor ki başvuruda bulunanların yüzde 60'ı ev sahibi olacak. Allah inşallah, bugün kurada ismi çıkmayanlara da en yakın zamanda ev sahibi olmayı nasip etsin. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada bir ayrıntıya daha dikkat çekmek istiyorum. TOKİ, konut hakkında ve kurasında engellilere, emeklilere ve şehit ailelerine pozitif ayrımcılık yapımış. Bu da kurumun çok güzel bir uygulaması. Sanırım hiç bir vatandaşımız 'niye şehit ailelerine veya gazilere bu şekilde konut veriliyor' diye itiraz etmez. Çünkü onlar bu vatan için canlarını verdiler" diye konuştu.

"İLİMİZDE TOPLU KONUT SAYISI ÇOK CİDDİ ARTTI"
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise kurada vatandaşlarla birlikte güzel ve tatlı bir heyecan yaşadığını belirterek, "Dünyada mekan ahrette iman demişler. Afyonkarahisarlılar'ın imanı sağlam, Allah'ın izniyle onları şimdi de sağlam mekanlara kavuşturuyoruz. Gerçekten ilimizde toplu konut sayısı çok ciddi miktara geldi. Şu anda il merkezimizle birlikte, 11 ilçemizde toplu konut çalışması var. İhale aşamasında olan projeler de var. TOKİ bu anlamda çok önemli işler başarıyor, insanları ev sahibi yapıyor ki zaten insanların dünyada huzur içerisinde oturacağı bir evinin olmasından daha önemli bir şey yok" dedi.

"ÜZÜLMESİNLER, HEPSİNİ KONUT SAHİBİ YAPACAĞIZ"
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ifade ettiği üzere, TOKİ'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak göreve geldiği 2002 yılından bu yana müthiş bir atılım yaptığını kaydeden Özkaya, "Cumhurbaşkanımız o gün 500 bin dedi, bugün konut sayısı 700 bini geçti. Yani 20 yılda 20 bin civarında konut yapan TOKİ, 15 yılda 700 bin konut yaptı. Allah, bugün burada konut sahibi olan vatandaşlarımıza evlerinde huzur içinde oturmayı nasip etsin. Kurada ismi çıkmayan değerli hemşerilerimiz de hiç üzülmesinler, inşallah hepsini konut sahibi yapacağız. Sabırla çıkan kardeşlerimizi tebrik edeceğiz, çıkmayanlara yeniden devam edeceğiz. Yeni konutlar yaparız Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

"YENİ KONUT PROJELERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal da AK Parti iktidarıyla hem Türkiye hem de Afyonkarahisar genelinde insanların kira öder gibi çok kolay şartlarda ev sahibi olduğunu söyledi. Kendisinden önce konuşan Milletvekili Ali Özkaya'nın dediği gibi kurada ismi çıkmayan vatandaşların üzülmemesini isteyen Özkal, "Allanın izniyle I çalışkan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'la birlikte yine el ele verip yeni toplu konut projeleri yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda herkesin gönlü ferah olsun. Belediye Başkanımızın, sizlerin konut sahibi olması noktasında çok büyük çabası var, kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA YAŞANDI
Yapılan bu konuşmalarından ardından noter huzurunda, 'Emekli Grubu Konut Projesi'nden boşta kalan 16 konut haricinde, toplam 1057 konutun hak sahipliği ve konut belirleme kuraları çekildi. Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı kurada, ev sahibi olan vatandaşlar büyük mutluluk yaşarken, kurada ismi çıkmayan vatandaşlar ise hayal kırıklığı ve üzüntü yaşadı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal'ın "yeni toplu konut projeleri yapacağız" şeklinde açıklamaları ise hüzünlenen yüzleri biraz olsun güldürmeye yetti.

Alkan Kurt / Gazete 3 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181