TOKİ Afyon Çetinkaya'da sözleşmeler 27 Şubat'ta imzalanmaya başlayacak!
Hak sahiplerinin katılımıyla kısa bir süre önce konut belirleme kurası çekilen, 434 konut için sözleşme süreci başlıyor. Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, T.C. Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi'nde satış talimatları doğrultusunda, 434 hak sahibi ile 27 Şubat- 17 Mart tarihleri arasında Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve Müzakere Tutanağı imzalama işlemi geçekleştirilecek. Açıklamada ayrıca, Toplu Konut İdaresinin satış talimatı ile ilgili şu bilgiler verildi:

"Konut alıcıları, alternatiflere göre ödeme planı seçimlerini, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında yapacaklardır. Sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından, seçilen satış alternatifine göre belirlenecek peşinat miktarı (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar) tahsil edilecektir. Bl tipi (2+1) konutlar için; Borç bakiyesi, seçilen alternatife göre aylık taksitler halinde alınacaktır. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre arttırılacaktır. İlk taksit ödemesi, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacaktır. İlk dönemsel artış,teslim tarihini takip eden dönem/ay itibariyle başlatılacaktır. Hak sahiplerine, becayiş (karşılıklı konut değiştirme) yapma hakkı verilmiştir. Bu durumda, her iki asil hak sahibi de, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve Müzakere Tutanağı imzalama aşamasında Bankada becayiş yapmak istediklerine ilişkin ilgili dilekçeyi imzalayacaktır. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalandıktan sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Alıcıların peşin ödeme ile konut satın almaları durumunda herhangi bir indirim uygulanmayacaktır. Satış Sözleşmesi imzalanması sırasında başvuru sahibi değişikliği ve benzeri değişiklikler ile iptaller yapılmayacaktır. Ancak, Sözleşme imzalama esnasında konut alıcısının bilgilerinde yazım hatası yapılması gibi asıl başvuruyu nitelik olarak değiştirmeyen değişiklikler veya iptaller Banka tarafından yapılabilecektir."

BAŞVURU SAHİPLERİNDEN İSTENECEK BELGELER:
"T.C. Nüfus Cüzdanı veya nüfus cüzdanı yerine geçen fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi ve bu belgenin bir adet fotokopisi ve T.C. kimlik numarası (Şube tarafından kişinin dosyasında saklanacak), Sözleşmenin vekâleten yapılması durumunda, adına sözleşme imzalayacak kişi için düzenlenmiş, "Adıma Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamaya yetkilidir." veya "Adıma Gayrimenkul alımı ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir." ifadesini içeren noter tasdikli Vekâletname ve vekil olan kişinin nüfus cüzdanı veya yerine geçen belge, Gayrimenkul Satış Sözleşmeleri, ekte yer alan'Konut Belirleme Kurası" sonucunda belirlenen konut alıcıları listesi, konut bilgileri ve konut satış fiyatları esas alınarak imzalanacaktır, Sözleşme imzalama aşamasında, kura sonucu belirlenen konut alıcıları ile kura sonucu belirlenen konut için, ilgili konutun peşinat miktarından başvuru bedeli olarak yatırılan tutar düşüldükten sonra kalan tutar tahsil edilecektir, Sözleşme işlemleri sırasında Müzakere Tutanağı da konut alıcılarına imzalatılacaktır, Açıklanan satış bedellerine KDV dâhil edilmemiştir. Satışı yapılan konutun teslim tarihinde, başlangıçtaki satış fiyatı ve teslim tarihine kadar tahakkuk eden dönem artışı tutarları toplamı üzerinden hesaplanan toplam satış bedeli esas alınarak, 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı peşin tahsil edilecektir. Ayrıca, teslimden sonraki 6 aylık artış dönemlerin başında, borç bakiyesine uygulanan artışlardan da, artış tutarı üzerinden izleyen ilk taksit ödemesinde KDV tahsil edilecektir."

KONUTLARIN DEVİR İŞLEMLERİ;
Açıklama da şu ifadelere yer verildi:"B1 tipi konutlar için;hak sahibi olup, Sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri fesih edilecektir. Devir esnasında, devir edene ait varsa ödenmemiş taksit, emlak vergisi, ortak gider aidatı, sigorta ücreti vb. tüm borçlar kapatılacak, konut alıcıları için başlangıçta aranan şartların tamamı devir alan üçüncü şahıslarda da aranacaktır."

Gazete 3

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181