Akpınar'da kritik karar! Sözleşmede önemli değişim...

Akpınar ve 1050 Konutlar kentsel dönüşüm projesi için yürütülen çalışmalar kapsamında hak sahiplerinden gelen talepleri değerlendiren Ergünkent İnşaat, ilgili sözleşmede yer alan "Cayma Bedeli" maddesini sözleşmeden kaldırma kararı aldığını duyurdu.

Yeni alınan karara göre hak sahiplerini bağlayıcı niteliği bulunan ve hak sahiplerinin 20 bin lira tazminat ödemesi halinde sözleşmeden vazgeçmesine olanak sağlayan sözleşme maddesi iptal edildi ve hak sahiplerinin tazminat ödeme zorunluluğu ortadan kaldırıldı. 

ERGÜNKENT İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMİN ADANUR "ÖNEMLİ OLAN ORTAK AKIL VE TOPLUMSAL UZLAŞI"

Sözleşmede yapılan değişiklik hakkında bilgi veren Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, hak sahipleri ile yapılan toplantılar ve gelen talepler üzerine bu yönde bir karar aldıklarını dile getirdi. 

Adanur yaptığı açıklamada; "Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde oldukça önemli bilgilere ulaştık. Hem bölgeyi hem de hak sahiplerini daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz tüm görüşmeleri önemsedik ve hak sahiplerinin taleplerini değerlendirmeye aldık. Gelinen son noktada da ortak akıl çerçevesinde hareket ederek süreci hızlandırmayı amaçlıyoruz. Sözleşme de yer alan ve karşılıklı olarak bağlayıcı özelliği bulunan cayma bedeli maddesini kaldırdık. Hak sahiplerinin bizlerden en büyük isteği de buydu. Yapılan toplantılar ve anket çalışmaları da bu isteği net bir şekilde ortaya koydu.Umuyoruz ki sürece katkı sağlayacak olan bu karar ile tüm hak sahiplerimizi memnun etmişizdir." dedi.

ÖNCEDEN SÖZLEŞME İMZALAYANLAR İÇİN EK PROTOKOL YAPILACAK

Daha önceden sözleşme imzalayan hak sahipleri için ek bir protokol yapılacağını açıklayan Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, sözleşmesini önceden imzalayan hak sahiplerinin Akpınar Kentsel Dönüşüm ofisine gelerek yeni protokolleri imzalayabileceğini söyledi.


Meltem EKİNCİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sukran gunes 7 yıl önce

Evlerimizin 10 kattan fazla olmasini istemiyoruz deprem gercegi oldugu kadar yangin gercegi de var .Yuksek katli binalarda beton suyu cekemez .Onun icin imza veren kardeslerimizin imzalarini geri alsinlarki ergunkent yuksek katli binalar yapmasin akpinarimizi tas yigini haline getirmesin

Avatar
sukran gunes 7 yıl önce

Evlerimizin 18 kat gibi yuksek katli olmasini istemiyoruz .En fazla on kat yapinki depremden .yangindan.sel felaketlerinden korunalim

banner182

banner181