Akpınar dönüşümüne Ergünkent hamlesi!

Bursa'nın en gözde kentsel dönüşüm bölgelerinin başında gelen Akpınar ve 1050 Konutlar'da yeni bir sayfa açılıyor. Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan açıklama ile kentsel dönüşüm çalışmaları için Ergünkent İnşaat ile ön protokol imzalanacağı ve yeni sürecin ilgili firma tarafından yürütüleceği belirtildi. 

Son yıllarda kentsel dönüşüm gündemini oldukça meşgul eden "Akpınar ve 1050 Konutlar" bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamına alınması beklenen toplam 2 bin 290 daire bulunuyor. Bu kapsamda hazırlanacak yeni proje ile hak sahiplerinin haklarının korunacağı ve adaletli bir düzenleme yapılacağı açıklandı. Hazırlanacak olan yeni projede; modern konutların yanı sıra alışveriş merkezi, açık çarşı, eğlence merkezleri, spor salonu, düğün salonu, meydanlar ve yeni bir caddenin yapılması bekleniyor.

Bursa'nın ilk 0,50 emsal artışı ile kentsel dönüşüm hakkı kazanan Nilüfer Sitesi'nin projesini yürüten Ergünkent İnşaat tarafından yürütülecek olan yeni süreçte öncelikli amaç hak sahipleri ile görüşmelerin yapılması ve bu konuda tüm hak sahiplerini proje hakkında bilgilendirmek olarak planlanıyor.

Hak sahipleri ile iletişim halinde geçecek olan belirli bir sürenin ardından bölgede yapılacak olan projenin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Akpınar ve 1050 Konutlar bölgesinin geleceğini belirleyecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı olacak "ön protokolun" önümüzdeki günlerde düzenlenecek tören ile imzalanması bekleniyor.


Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ece Aral 7 yıl önce

Binalarimiz2! Katli cok yuksek oluyor anket calismasinda bizler 10 katli olmasini istedik oysaki yonetim ve insaat firmasi dikkate almiyor belediye yetki lileri sesimizi duysun da bukadar yuksek yapilacak binalara izin vermesin lutfen bhralari yumusak toprak kaldiramaz yuksek katlari insaat firmasi rant pesinde bizim sesimizi duyan yok ozaman neden anket yaptiniz buralarda bizler oturacafiz bina sahipleri insaat bitince satariz diyorlar oysaki 25 yil once ne sartlarda ev sahibi olmustuk

banner182

banner181