Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofis açılışına büyük ilgi!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile kentsel dönüşüm talep eden sitelere uygulanan 0,50 emsal artışından yararlanmak isteyen site sayısı 50’yi bulurken, Akpınar Mahallesi’nde de 1050 konutların dönüşümü için önemli bir adım atıldı. Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, emsal artış uygulamasında herhangi bir aksama ve sorun olmadığını belirterek, uygulamadan yararlanan site sayısının 50’yi aştığını söyledi. Akpınar Mahallesi’ndeki 1050 konutların da yapılacak dönüşümle Bursa’nın en prestijli alanlarından biri olacağını belirten Başkan Altepe, dönüşümün şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm konusunda örnek projelerin bir bir hayata geçirildiği Bursa’da, depremsellik açısından en büyük risk alanında bulunan Akpınar Mahallesi’ndeki 1050 konutların dönüşümü için de önemli bir adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda bu bölgede dönüşümün başlaması için yapılan çalışmalar olumlu sonuçlanmazken, başka bölgelerde başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin fiziki olarak gün yüzüne çıkması bu bölgedeki dönüşümü de tetikledi. Bölgede uygulanacak dönüşüm projesiyle ilgili hak sahiplerini bilgilendirmek ve vatandaşları ikna etmek amacıyla Kentsel Dönüşüm
Ofisi açıldı. Ofisin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak dönüşümle hem bölge sakinlerinin artık korkulu rüya görmeyeceğini hem de Bursa’nın prestijli konutlar kazanacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181