Akpınar kentsel dönüşüm toplantısı nasıl geçti?
Akpınar Mahallesi ve 1050 konutlar mahallesi için yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili hak sahiplerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı toplantıda Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertan Tunçer yaptığı açılış konuşmasında derneğin kuruluş amaçları ve gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak 2013 yılından bu yana Akpınar kentsel dönüşüm projesi için gece gündüz çalıştıklarını ve bunun karşılığında hiçbir çıkarlarının olmadığını söyleyen Ertan Tunçer, hak sahiplerininde ellerini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Açılış konuşmasının ardından söz alan Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Necmettin Sarısaltık, gelinen son nokta ve müteahhit firma ile yapılan görüşmeler hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından proje hakkında sunum yapan Şenol Şimsek ise projenin teknik özellikleri ile ilgili açıklama yaptı. Projenin 2013 yılında yapılan bir çalışma olduğunu söyleyen Şenol Şimşek, inşaat çalışmalarının 5 yıl süreceğini ve günümüz teknolojisine uygun bir proje olacak Akpınar Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yeni bir hayat sunduğu dile getirdi. Şimşek,"Yeni binalar yeni teknoloji ile inşa edilecek. Belki başta zorluklar olacaktır ama zamanla herkesin alışacağı bir sistem olacaktır. Burada önemli olan vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Kimse benim binam sağlam demesin. Diyorsa da ispatlasın. Eğer böyle olursa da bizde boşuna vakit kaybetmemiş oluruz"dedi.

Mimar Şenol Şimşek; "Müteahhit yapamazsa ben yaparım"
Hak sahiplerinin en büyük korkusunun teminat olduğunu söyleyen Mimar Şenol Şimşek, müteahhit firmanın bankadan alacağı 100 milyon dolarlık teminatın büyük önem taşıdığının altını çizdi. Şimşek,"Akpınar kentsel dönüşüm projesi için Müteahhit firma bize bankadan 100 milyon dolar teminat alacağını söyledi. Bunu yapmaları halinde zaten biz istediğimizi almış oluruz. Teminat mektubu bizim güvencemizdir. Eğer müteahhit firma projeyi yarım bırakırsa biz o teminatla inşaatı tamamlarız.Müteahhit firma yapmazsa ben yaparım" dedi.


Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181