Akpınar ve 1050 Konutlar için önemli açıklama!
Kentsel dönüşüm konusunda Bursa'nın yakından takip ettiği Akpınar ve 1050 Konutlar bölgesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak Merinos Kongre Kültür Merkezinde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir toplantı düzenleyen Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetimi dün itibariyle de hak sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada toplantı sonrası Çukurova isimli firmayla görüşmelerin sürdüğü ve teminat konusunda garanti istendiği açıklandı.

Hak sahiplerinin mağdur olmaması için "teminat" konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını belirten dernek yöneticileri, söz konusu firmadan banka aracılığıyla teminat beklediklerini ve sözleşme maddelerinin tek tek incelendiğini söyledi.

İşte Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan açıklamanın tam metni;

"Çukurova firması ve dernek olarak vatandaşlarımız adına daha önce prensipte anlaştığımız maddelerin pratikte uygulamasının nasıl olacağını cumartesi toplantı yaparak konuştuk. İleride her iki taraf içinde sıkıntıların oluşmaması için en ince ayrıntısına ve detayına kadar görüşlerimizi ortaya koyduk. Çünkü bu güne kadar prensip anlaşmalarını dernek olarak biz yürüttük muvafakatnameyi ve sözleşmeyi hak sahipleri kendisi okuyup inceleyecek ve imzayı kendisi atacaktır. Hak sahiplerinin muvafakatname vermeden önce teminatın nasıl oluşacağını bilmesi gerekiyor ve bu sözleşmeyi sağlam bir zemine oturtmamız gerekiyor. Bu sebeple teminatın nasıl oluşması gerektiğini ve bunun formülünün nasıl olacağı teminatın sözleşmede nasıl yer alacağını kesinleştirmemiz gerekiyor. İleride herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için hem yatırımcı firma hemde bizim avukatlarımız araştırıyor biraz daha zamana ihtiyacımız var. Yapılan görüşmeleri ve sürecide buradan paylaşarak vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz."

Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
taner_camli 8 yıl önce

teminat konusunda bu firmaya en ufak güvenim oluşmadı, risklide olsa bi evimiz var o da elimizdden gidecekse hic olmasın daha iyi

Avatar
Yusuf Coskun 8 yıl önce

Firmaya güvenmiyorum, ne olduğu belli olmayan bir şirket.Sır gibi. İnternet sitesi bile yok.

Avatar
Sefa Reis 8 yıl önce

Proje veya herhangi birşey var mı? ne zaman başalancak ne zaman bitecek bu bilgiler çok önemli. projeyi yapacak olan firmada çok önemli. kim yapacak? daha önce nereleri yapmış bunlar önemli. yapacaksa referansı çok iyi olan büyük,kaliteli bir firma yapmalı. Örnek; Bakyapı - Atış yapı vb. Uludağ inşaat kimdir, nedir? yoksa yine birileri zengin olacak gariban da madur mu olacak?

Avatar
Omer yasar 8 yıl önce

Uludag insaat mevzusunu bilmeyen yok cevremizde bireysel teminat istiyorum firmadan

Avatar
Omer yasar 8 yıl önce

Uludag insaat mevzusunu bilmeyen yok cevremizde bireysel teminat istiyorum firmadan

Avatar
Ali Vatansever 8 yıl önce

3 sene gecti AkpInar kentsel projeye yuklenici bir firma cIkmadI,anlasilan proje bu haliyle kurtarmiyor, yoksa enazindan koruparkI yapan firma projeye talib olurdu.

Avatar
Ali Vatansever 8 yıl önce

3 sene gecti AkpInar kentsel projeye yuklenici bir firma cIkmadI,anlasilan proje bu haliyle kurtarmiyor, yoksa enazindan koruparkI yapan firma projeye talib olurdu.

banner182

banner181