Akpınar ve 1050 Konutlar için önemli açıklama!İşte son durum
Akpınar ve 1050 konutlar bölgesini kapsayan ve Bursa'nın en önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında gösterilen Akpınar Kentsel Dönüşüm projesinin son durumu ile ilgili Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ertan Tunçer'den bir açıklama geldi.

EmlakSayfasi.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Ertan Tunçer, bölgenin kentsel dönüşümüne talip olan Çukurova Kentsel Dönüşüm firması ile yolların ayrıldığını ve yeni süreçte bölgeye talip olan yatırımcılarla görüşmelerin başladığını söyledi.

Söz konusu çalışmalar hakkında bilgiler veren ve gelinen son durumu anlatan Tunçer, Çukurova Kentsel Dönüşüm firması bir süredir iletişim halinde olduklarını, yapılan toplantılar ve değerlendirmeler neticesinde yolların ayrılmasına karar verdiklerini dile getirdi.

Tunçer,"Akpınar ve 1050 konutlar mahallelerinin bir an önce güvenli yapılara dönüşmesi ve komşularımızın yaşam kalitesinin artması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu süreçte bizlere teklifini ileten tüm firmalarla görüşüyor ve değerlendirmelerde bulunuyoruz. Çukurova Kentsel Dönüşüm firması da bizlere talebini iletmişti. Bizde bu talep neticesinde müzakere sürecini başlatmıştık. Ancak yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda gerek derneğimiz gerekse de hak sahiplerinin ana kriteri olan "teminat" hususunda uygun bir anlaşma zemini sağlanamadı. Bu yüzden dernek yönetimi olarak Çukurova Kentsel Dönüşüm firması yöneticilerine teşekkür ederek yollarımızı ayırma kararı verdik" dedi.

"7 BÜYÜK YATIRIMCI BÖLGEYE TALİP OLDU"

Akpınar ve 1050 Konutlar bölgesi için kentsel dönüşümün acil bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Necmettin Sarısaltık, gelinen son noktada yatırımcı firmaların bölgeye olan ilgilerinin arttığını dile getirdi.

Sarısaltık,"Akpınar ve 1050 konutlar bölgesi için artık yatırımcı firmaların talepleri oluşmaya başladı. Bölgeye talip olduğunu ifade eden yatırımcı firma  sayısı 7'yi bulmuş durumda. Bizde dernek yönetimi olarak belirli bir çalışma disiplini doğrultusunda hareket ederek ilgili firmalarla görüşmelere başladık. Dernek olarak komşularımızın ve üyelerimizin haklarını bu zamana kadar nasıl koruduk ise bu süreçten sonra da aynı şekilde korumaya devam edeceğiz. Görüşme yaptığımız her yatırımcı firmaya aynı şeyleri söylüyoruz. Hak sahiplerinin talepleri ve yasal mevzuata uygun bir zeminde hazırlanarak finansal teminat altına alınan her projeye ve yatırımcıya kapımız açık" dedi.

Söz konusu yatırımcı firmalar ile görüşmelerin başladığını belirten Dernek Başkan Yardımcısı Necmettin Sarısaltık, Mayıs ayı sonuna kadar görüşmelerin devam edeceğini ve nihai gelişmeler hakkında dernek üyelerinin düzenli olarak bilgilendirileceğini söyledi.


Utku Çalışkan / EmlakSayfasi.com.tr
[email protected]


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181