Akpınar ve 1050 konutlar için son durum açıklaması!
Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren Akpınar mahallesi ve 1050 konutlar kentsel dönüşüm çalışmalarında görüşmeler tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak 12 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı toplantıda ele alınan konuların değerlendirildiği süreç hakkında açıklama yapan Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Dayanışma Derneği; yatırımcı firma ve dernek yönetimi arasındaki görüşmelerin sürdüğünü ve yasal olarak tüm şartların oluşmasını beklediklerini ifade etti.

Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada, yatırımcı firmanın taahhüt ettiği şartlar ile ilgili teminatları sağlamasının beklendiğini ve bu çerçevede avukatlar tarafından tüm çalışmaların titizlikle araştırıldığı belirtildi. Görüşmelerin sürdüğünü belirten yetkililer yatırımcı firmanın taahhüt ettiği şartları yerine getirmelerini beklediklerini dile getirdiler.

"YATIRIMCI FİRMANIN VERDİĞİ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ"
Gerek dernek üyelerinin gerekse de hak sahibi vatandaşların herhangi bir hak kaybına uğramaması için çalıştıklarını dile getiren Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği Başkan Yardımcısı Necmettin Sarısaltık, içinde bulundukları sürecin çok zor süreç olduğunu ve sabır gerektirdiğini söyledi.

Sarısaltık yaptığı açıklamada;"Biz hak sahiplerinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli olan bütün teminatların alınacağını kendilerine bildirmiştik. Yatırımcı firmada gerek projeyi gerçekleştirecek maddi kaynaklarının mevcut olduğunu ve bütün güvenceyi sağlayacağını gerekli olan bütün teminat şartlarınıda yerine getireceğini bize bildirmişti. Bu gün gelinen noktada yatırımcı firma ile görüşmelerimiz ve toplantılarımız devam etmektedir. Biz dernek olarak ilgili firmanın gerekli koşulları sağlamasını ve daha önce görüştüğümüz şartları yerine getirmesini bekliyoruz." dedi.

AKPINAR VE 1050 KONUTLAR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN YENİ YATIRIMCILAR OLUŞTU
Kentsel dönüşüm sürecinin tüm hızıyla süreceğini ve buradaki hayati riskten kurtulmak için gece gündüz çalışacaklarını söyleyen Necmettin Sarısaltık, gelinen son noktada yeni ve güçlü yatırımcı firmaların Akpınar ve 1050 konutlar kentsel dönüşüm için talip olduklarını da açıkladı.Şuan görüşme halinde oldukları firmayla nihai bir sonuca varmadan yeni bir görüşme yapmayacaklarını söyleyen Sarısaltık, gelişen şartlar doğrultusunda harekete geçeceklerini dile getirdi.


Utku Çalışkan / EmlakSayfasi.com.tr
[email protected] 

LİK YAPI'DAN GÜZELYALI'DA BANKA KREDİSİ HAZIR HEMEN TESLİM DAİRELER!DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kemal demirci 8 yıl önce

anlaşılan çukurova firması teminatları veremiyor, bu iş yatar, gelsin yenileri!

Avatar
omer yasar 8 yıl önce

dernek neden yapilan yorumlari siliyor seffaf yurutme sureci boyle olmaz.Yanlis ya da dogru fikirlere saygi duymali kentsel donusum bizim icin sanstir bu projeye mecbur degiliz..

Avatar
Sezgin 8 yıl önce

Anlasildi hersey duzmece uyan millet ,gorunen koy klavuz istemez gercekleri soyleyin yalancinin mumu yatsiya kadar yanar ayip insanlarin hayalleri ile oynayamazsiniz dernek yalan soyluyor yeter artik hesap vereceksiniz!

Avatar
Muhasebeci 8 yıl önce

Akpınar mahallesinin kentsel dönüşümü için talip olan firma bir çok yerde çukurova a.ş diye yazılarak geçiştiriliyor. Firmananın gerçek Çukurova A.Ş ile alakası yok bu firma yeni kurulmuş bir kentsel dönüşüm firması isim benzerliği dışında hiç alakaları yok. İnternette firma hakkında hiç ama hiç bir şey yok, ne bir özgeçmiş ne bir bitirilen proje nasıl bir ortaklık yapısının olduğu bu çapta bir kentsel dönüşümü yapacak firmanın bu bilgileri içeren bir sitesi olmalı toplantıda bunun bir sunumu yapımalıydı. Teminat mektubu ise şu aşamada tam bir komedi kim verecek süresi ne olacak kime verilecek bu miktarda bir teminat mektubunu verecek finans kuruluşu yüklenici firmadan öncelikle finansal yapısını görmek isteyecek bu kriterleri taşıyıp taşımadığına bu tabloları inceledikten sonra karar verecek. Bu işe talip olan firmanın finansallları bu kadar güçlü ise adını neden duyan kimse yok bunlar iyice araştırılıp bu işe başlanmalı öyle biz sorduk yeterince güçlü olduklarını söylüyorlar ka bu işleri yapmak yürütmek mümkün değil

Avatar
Saffet Arik 7 yıl önce

Binalarimiz cok yuksek katli olmamali enfazla10 kati gecmemeli ve ic malzemezi kaliteli ve saglam olmali

Avatar
esra binici 7 yıl önce

Binalar cok yuksekoluyor yonetim hic sesini cikarmiyor oysaki biz evlerimizi ne sartlarla ne zorluklarla binalarimizi yaptirmistik 1050 konutlar layikmidir bu kadaryuksek binalara her yer tas yigini olacak 19 kat 23 kati bulur deniyor bukadar sahip sizmiyiz bir gurup 10 kat olsun istiyoruz insAllah sozumuz gecerde rahat oluruz geceleri rahat uyku uyuruz uyan yonetim uyan....

Avatar
eren 7 yıl önce

Oturdugumuzbinala12yilda bitmisti ne zorluklarla icini kendimiz tamamlayip girdik aradan 25 yilgecti evlerimize doyamadan simdide 21 katli bina yapacagiz diyorlar hic yakisirmi akpinara yaziklar olsun yonetime hic sesini cikarmiyor

Avatar
eren 7 yıl önce

Oturdugumuzbinala12yilda bitmisti ne zorluklarla icini kendimiz tamamlayip girdik aradan 25 yilgecti evlerimize doyamadan simdide 21 katli bina yapacagiz diyorlar hic yakisirmi akpinara yaziklar olsun yonetime hic sesini cikarmiyor

banner182

banner181