Akpınar’da Resmi Süreç Başladı!
Bursa ili Osmangazi ilçesi sınırlarında yer alan ve 2.290 hak sahibinin bulunduğu Akpınar ve 1050 Konutlardaki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Hak sahipleri ile yapılan görüşmelerin ardından başlayan yeni süreçte vatandaşlarla ön protokol imzalanmış ve resmi sürecin başlayabilmesi adına önemli adımlar atılmıştı. Toplam 1.163 hak sahibinin ön protokol imzaladığı projenin plan değişikliği çalışmaları da büyük bir titizlikle yürütüldü. Bölgede yer alan kamu alanları başta olmak üzere birçok alanda yeni düzenlenmelerin yapıldığı Akpınar-1050 Konutlar kentsel dönüşüm projesi gerek planlama gerekse de şehircilik anlamında Türkiye’nin örnek projeleri arasında olması bekleniyor.
 
ERGÜNKENT İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMİN ADANUR “ARTIK DAHA DA ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI”
 
Akpınar Kentsel Dönüşüm projesi için hazırlanan plan değişikliğine ait önergenin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulduğunu belirten Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, resmi olarak sürecin başladığını ve bundan sonraki süreçte daha çok çalışmalarının gerektiğini ifade etti.
 
Adanur yaptığı açıklamada, “Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalarda yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. İlk günden bu yana kadar geçen sürede gerek hak sahiplerimiz gerekse de bölgedeki vatandaşlarımızla el birliği içinde başarılı bir müzakere süreci geçirdik. İmza altına alınan protokol sayısına bakacak olursak bizlere olan desteği de net bir şekilde görebiliriz. Bizlere olan bu güven ve desteğin hakkını vermek için artık daha çok çalışmamız gerekiyor. Henüz birkaç gün önce yaşanılan deprem bizlere insan hayatının ne derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bu yüzden vakit kaybedecek bir lüksümüz artık kalmadı. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçlerde başarılı ile devam eder ve Bursa’ya yakışır bir projeye hep birlikte imza atarız” dedi.
 
YENİ PROJE PLANLAMA VE MİMARİSİ ÖNE ÇIKIYOR
Bursa’nın en değerli bölgeleri arasında gösterilen ve Mudanya yolu üzerinde yer alan Akpınar-1050 Konutlar’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde gerek şehircilik gerekse de mimari olarak her detay büyük bir titizlikle düşünülüyor. Mimar Şenol Şimşek tarafından çizilen projenin planları Şehir Plancısı İsmail Atakan Ayvaz tarafından yürütülüyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 
ATIŞ YAPI'DAN YUNUSELİ'DE 120 AY VADELİ KREDİSİ HAZIR DAİRELER SATIŞTA! DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esma 7 yıl önce

Anket sonuclari neden hala aciklanmadi.21 kata izin verecegini sanmiyorum halk sahiplerinin 10 kat yapin da hemen hepimiz imzamizi gonul rahatligi ile atalim

Avatar
Esra 7 yıl önce

Bizler kentsel donusume karsi degiliz sadece guzelim mahallemizin beton yigini olmasini istemiyoruz.Neden anket yaptiniz .Neden bizim sozumuz gecmiyor 21 kata bizler karsiyiz .Yapin 10 katli binada biz de surece katilalim

Avatar
Sukran 7 yıl önce

Deprem gerceginden baska yngin felaketide var 21 katli binada yangin ciksa herhalde cogumuz oluruz

Avatar
Mustafa 7 yıl önce

Nedense insanoğlu sadece depreme takılmış durumda.Oysa birkaç gün önce İngilterede yaşanan çok katlı binada yangın olayında İtfaiyenin katlara ulaşamadığından,ölü sayısının arttığını belirttiler.Biraz dengeli ve çok yönlü düşünün.

Avatar
Sukran 7 yıl önce

14/B blok harika bloklarindan 3 uye imza vermistir lutfen insaat brosu yanlis yapmasin gercekleri saptirmayin.Kira yardimu icin de herkes kendisi basvuracakmis ben bunu resmi kanaldan ogrendim.

Avatar
sukran 7 yıl önce

Ben bu sitrye 21 kat olmasin deprem gercegi oldugu kadar yangin gercegi de var anket sonuclarini aciklayin diye okadar vok yorum gonderdimki maalesef kentsel donusum dernegi bixim isteklerimizi kulak arkaso edip insaat firmasini dinliyor Biz imza atmiyanlar buduyarsizliga cok uzuluyoruz el insaf

Avatar
Sukran 7 yıl önce

Imza atanlara sesleniyorum neden mahallemizi 21 katla tas yigini haline getirmelerine izin veriyorsunuz deprem gercegi oldugu kadar yangin gercegide var yaziklar olsun kentsel donusum dernegine insaat firmasina neden yuksek kat yapmalarina izin verdiniz. Sehir pilancilari odasindaki bilincli mudurler buk kadar yuksek kat yapmalarina izin vermiyor yine israr mi edeceksiniz buralarin tas yigini olmasina yaziklar olsun sizin bizlerle yaptiginiz rant kavganiz

Avatar
Sukran 7 yıl önce

Istanbulda olan buyuk sel felaketi carpik ve yuksek katlardan ileri geligormus cunku betonlasma suyu emmez demekki sadece deprem gercegi yok yangin felaketi de var yuksek katlarda biz nasil korunacagiz her halde inene kadar hepimiz yanariz.Onun icin lutfen 10 kattan fazla yapi yapmayinki guzelim Akpinarimizi tas yigini haline getirmiyelim selam olsun Akpinar sakinlerine

banner182

banner181