Aksaray Belediyesi Acem Bulvarı üzerindeki evleri yıkıyor!
1993 yılından bu yana uzlaşma sağlanamadığı için Acem Bulvarı üzerinde yıkılamayan yapılar, mahkeme kararı sonucu yıkılıyor. Yıkımlardan sonra Acem Bulvarı bölünmüş yola dönüşecek. Yolu kullanan sürücüler rahat bir nefes alacak.

Aksaray Belediyesi, OSB bağlantı karayolunun 6 Kilometrelik kısmını geçtiğimiz günlerde tamamlayarak trafiğe açmış, tek şeritten sağlanan trafik akışı çift şeritten verilmeye başlanmıştı. Aksaray Belediyesi, aynı yolun şehir merkezinde kalan kısmı olan Acem Bulvarında yeni bir düzenlemeye gidiyor. Bulvar üzerinde, 18.Madde İmar Uygulamasına göre yol üzerinde kalan ve trafiğe engel teşkil eden ev ve müştemilatlar, mahkeme kararı sonucu yıkılmaya başlandı.

Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) şehirle bağlantısının sağlandığı Acem Bulvarı üzerinde bulunan yapılar, trafik akışını engellediği gibi trafik kazalarına sebebiyet verdiği gerekçesiyle imar planında uygulamaya gidildi.

18.Madde İmar Uygulamasına göre yolda kalan 20 adet evin 17’si, müştemilatlar, odunluklar, kömürlükler, bahçe duvarları bu güne kadar uzlaşma yoluyla yıkımı gerçekleşti. Yol üzerinde kalan son 3 yapı da teker teker yıkılıyor. Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü,  Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ortak çalışma sonucu güvenlik önemleri arasında yıkılan yapılardan sonra yolda zemin çalışması başlatıldı.

Organize Sanayi’ye giden Acem Bulvarı işgal eden, trafik akışını olumsuz etkileyen, mal ve can kaybına sebebiyet veren yapıların 1993 yılından bu güne kadar 24 senedir sahipleri ile uzlaşma sağlanamadığından yıkılamadığı bildirildi.

Aksaray Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181