Aksaray Belediyesi Acem bulvarında yol üzerinde kalan evleri yıkıyor!
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ı imara uygun daha modern ve daha güzel bir şehir haline getirmek için gayret gösteriyor. Ereğlikapı Mahallesi Acem Bulvarında 18. Madde İmar Uygulaması planına göre yol üzerinde kalan evler, Aksaray Belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak imara uygun hale getirildi. Sabah saatlerinde harekete geçen belediye ekipleri, Acem bulvarında yol üzerinde kalan 2 katlı evi ve müştemilatı Asliye Hukuk Mahkemesinin kesinleşmiş gerekçeli kararına istinaden yıktı.

Söz konusu ev ile müştemilatı, Aksaray Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ve diğer birimlerle yapılan ortak çalışma sonucu Aksaray Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Ereğlikapı, Paşacık Mahallesin ve çevresinde Aksaray Belediyesi’nce 1992 yıllarında 3194 sayılı İmar Kanunu18. Madde uygulaması yapılmış olup, 07.12.1993 tarihinde tapuya tescil olmuştur. 18.Madde İmar Uygulama sonucu imar planına göre yolda kalan evler ve müştemilatların çoğunluğu belediye ekiplerince yıkılarak imara uygun hale getirilmiştir.  
 
Yine 10 Nolu Acem Bulvarı (Eski Acem Cad.) üzerinde yolda kalan 20 adet evin 17 adet iki ve tek katlı evler, müştemilatlar, odunluklar, kömürlükler, bahçe duvarları bu güne kadar uzlaşma yoluyla yıkımı gerçekleşmiştir.

Acem caddesinde geriye kalan 3 evden birisi olan 2 katlı yapı ve müştemilatı, 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin kesinleşmiş gerekçeli kararına istinaden 16.05.2017 Salı günü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve diğer birimlerle yapılan ortak çalışması sonucu yıkılmıştır.

Diğer iki yapı ve müştemilatları ise mahkeme kararı kesinleşince en kısa sürede yıkım işlemi gerçekleştirilerek, şehir merkezinden Organize Sanayiye giden Acem Bulvarı tam anlamıyla bölünmüş yol olarak hizmet verecek.”

Aksaray Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181