Aksaray Belediyesi Piri Mehmet Paşa Çarşısı ile ilgili bilgi verdi!
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona yaklaşılırken çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

 Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan Yardımcısı ve birim müdürleriyle birlikte Piri Mehmet Paşa Çarşısı mülk sahipleri ile bir araya geldi. Başkan Yazgı Mülk sahiplerine projenin son durumu hakkında bilgiler vererek, çarşının nitelikli bir çarşı olması için 43 maddelik kurallar hakkında istişarede bulundu.  

Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıda mülk sahiplerine hitaben konuşan Başkan Yazgı, “Bilindiği üzere Piri Mehmet Paşa çarşımızda çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bizim amacımız da bu projeyi bitirip mal sahiplerimize burayı hemen teslim etmek. Ardından da Belediye olarak da burada bir çalışma başlatıyoruz. Bize ait olan dükkânların ve büroların satışlarını çıkartacağız. Onunla ilgili meclis kararlarımız da alındı. Amacımız önümüzdeki aylarda Belediyeye ait olan kısımları satışa çıkartacağız. Otopark ile ilgili çalışma bitmek üzere. Piri Mehmet paşa çarşımızın tamamlanması, alt geçidin tamamlanması, park çalışması, kütüphane ve konferans salonunun yapılması eş zamanlı olarak devam edecek.” dedi.

Piri Mehmet Paşa Çarşısının Aksaray’a yeni bir kimlik kazandıracağını ve cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Yazgı  “ Aksaray’ımızda çok önemli bir projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çarşı projemizde sona yaklaştık. Altındaki otopark tamamlandı. Bu inşaat tamamen bittikten sonra hem yolların ferahlaması hem de buradaki mal sahiplerine ve burayı satın alacak yeni esnaflarımıza çok güzel bir alış veriş mekânı ve çarşı oluşacak. Bu alış veriş mekânı ile beraber şehrimize yeni bir kimlik kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Yeni yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşının daha nitelikli olması için 43 maddelik bir sözleşme hazırlandığını ifade eden Başkan Yazgı, belirlenen kurallara herkesin uymasını istedi ve Aksaray Belediyesinin ile maliklerin ortak onayı olmadan Çarşıda hiç kimsenin kural dışı davranışta bulunmaması gerektiğinin altını çizdi. Mülk sahipleri de bu konuda Aksaray Belediyesiyle aynı görüşte olduklarını belirterek Belediyenin alacağı her kararda hemfikir olduklarını ifade ettiler. 

Aksaray Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181