Avrupa Konutları Yamanevler'de hedef 3 milyar TL ciro!
Avrupa Konutları markasıyla inşaat sektörüde öne çıkanlar firmalardan Artaş İnşaat, İstanbul Anadolu Yakası'ndaki ikinci projesi Avrupa Konutları Yamanevler'in ön satışı başladı. Artaş İnşaat ve Oryataş İnşaat ortaklığında gerçekleşen projeden 3 milyar TL ciro bekleniyor. Ümraniye'de 1.2 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen projenin lansmanı eylülde Dubai Cityscape Fuarı'nda gerçekleştirecek. 11 blokta bin 672 konut, 2 ofis bloğu ve 38 ticari ünitenin yer alacağı projenin 3'te biri 484 bin TL'den başlayan fiyatlarla ön satışa sunuldu. 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 tipteki dai: relerin büyüklükleri 75 metrekare ile 248 metrekare arasında değişiyor. Proje, 472 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projenin ön lansman toplantısı Oryataş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı ve Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya katılımıyla yapıldı. Çetinsaya, projenin Oryataş İnşaat'ın arazisine yapıldığını ve arsada eskiden fabrika yer aldığını belirterek "Proje bölgedeki sanayi alanının dönüşümüyle yüzde 1 KDV avantajına da sahip. Ayrıca yeri çok değerli. Ümraniye'nin en hareketli noktası Alemdağ Caddesi'nde, ay sonunda hizmete girmesi planlanan Yamanevler ve Çakmak Metro duraklarının ortasında" dedi. 

"Dönüşümde yasa yenilenmeli"
Kentsel dönüşümde aksaklıkların olduğunu belirten Çetinsaya, "Hukuken ortamın müsait olması gerek. Bin daire ile anlaşıp biriyle anlaşamayınca olmuyor, zararda büyük oluyor. Bir dairesine 3 çocuğum var deyip 3 daire isteyen var. İyi niyetli vatandaş mağdur oluyor, art niyetli çok almaya çalışıyor. Burada yeni yasa düzenlemesi gerekiyor" dedi. 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181