Qent İstinye'den sonra Beykoza ikinci lüks proje geliyor!
Toya Gayrimenkul İstanbul Basın Ekspres'teki ikinci projesi için düğmeye bastı. Bölgede 430 konut ve 30 ticari birim bulunan 'Toya Moda' projesinde inşaatın yüzde 85'ini tamamladıklarını belirten Toya Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Ceyla Koray, "Toya Gayrimenkul olarak yatırımlarımızda konum, ulaşüabüirlik dolayısı ile geri dönüş ve kazandırma oranım ön kriter olarak belirledik. Ele aldığımız projelerde iyi yaşam ve sürdürülebilir çevre politikaları çerçevesinde hareket ediyor, bu paralelde geri dönüşünden olumlu sonuç aldığımız Basın Ekspres bölgesi bizim için öncelikli yatırım alanı olarak ön planda bulunuyor. Bu sene satışa geçeceğimiz en büyük projemiz Halkalı ve Bahar caddelerinin kesişim noktasında her iki caddeye de cepheli, yeni metro hattı ve istasyonuna yakınlık avantajı ile Evren Mahallesi'nde yer alıyor" dedi.

ÖN TALEP TOPLUYOR

Yeni projeleri 'Toya Next' için ön talep topladıklarım belirten Koray, 500 konut ve 40 ticari ünite planladıklarım dile getirdi. Projenin yatırım değerinin 270 milyon TL olduğunu ifade eden Koray, "Projede son zamanların öncelikli beklentisi etkin metrekare kullanımı ön planda tutuluyor. Toya Next'te yaşamın 2018'de başlaması planlanıyor" dedi. Qent Istinye'den sonra ikinci lüks konut projelerinin Beykoz'da yer alacağım belirten Koray, orta vadede hayata geçirecekleri projenin 30 dönüm arazi üzerinde inşa edileceğini kaydetti. Geçtiğimiz haftalarda Mecidiyeköy'deki Toya Downton projesini satışa sunduklarını belirten Ceyla Koray, ev alana ofis alam verilen projede yasanım Haziran 2018'de başlayacağım söyledi. Koray, Porsche Design Studio ile iç tasanmları gerçekleştirilen projenin yerli yatırımcının yamnda yurt dışından ise özellikle Almanya ve ingiltere'den ilgi gördüğünü ifade etti.

REFORM GEREK

Gayrimenkul sektöründe son aylarda talep yetersizliği riski konuşuluyor. Sektördeki arztalep dengesini değerlendiren Ceyla Koray," Ülkemizde üretim fazlası ihtiyaca oranla fazla yüksek değil, ancak üretim maliyetleri, talep gören fiyat bandı üe doğru dengelenmiyor. Bu denge yakalandığında beklentimiz konut talebinin arza paralel gelişeceği yönünde. Nitelikli konut talebi, genç nüfusun da ev sahibi olma dileği ile yükselecek devam edecek. İç talebin karşüanması için faiz oranlarına duyarlı konvansiyonel bankacılık sisteminin ötesinde gayrimenkule dayalı sermaye piyasası enstrümanlarının yaygınlaşması, devletin bireysel kredilerde teşvik rolünün geliştirilmesi hayati önem taşıyor. Kısacası sektör finansmanında reform niteliğinde uygulamalar hayata geçirilmeli" dedi.

Yeni pazarlar bulunmalı

Yabancı yatırımcıların Türk gayrimenkul pazarına ilgisini değerlendiren Koray, "Gayrimenkul yatırımı anlamında rekabet ettiğimiz ülkelere baktığımızda, dış pazarlarda oturma izni ve vatandaşlık verilmesinde belirlenen yatırım baremi ile hayata geçirilen uygulamalar, ülkelerin konut satışlarındaki artışı getiren önlemler olmasının yam sıra doğrudan yabancı yatınım ve istihdamı güçlendirecek ekonomik önlemler olduğunu gözlemlemekteyiz. Yine yabancı yatınmcı gözünde yüksek kira stopajı, yükselen dolar karşısında değer kaybeden kira getirişi uluslararası rekabette bizi geride bırakıyor. .Ülkemizde köprü, havalimanı, tünel yapımı gibi büyük projelerin sağladığı cazibe ile ulaşım olanaklarındaki artış sayesinde düzenli olarak artan yabancıya satış ivmesi maalesef 2016'nın ilk çeyreğinde tersine döndü. Kamudan mevzuat değişikliği beklentisi içerisinde tembelliğe kapılmadan, gayrimenkul geliştiricileri olarak son yıllarda sırtımızı dayadığımız petrol ekonomisine hassas körfez ülkelerinden oluşan kaynak pazarlarımızı çeşitlendirerek ilk planda Avrupa ve hatta Çin gibi büyüyen ekonomilere odaklı pazarlama stratejileri ile riski minimize etmenin planlarım yapmalıyız" diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181