Rönesans Maltepe Piazza'da 4 bin 500 kişi çalışacak!
Rönesans Gayrimenkul Yatırım, İstanbul Maltepe'de içinde konut, otel ve alışveriş merkezi olan karma bir proje hayata geçiriyor. 320 milyon Euro yatırım değerine sahip projede 29 kattan oluşan 230 dairelik konut bloku, 21 katlı ofis bloku ve 56 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi yer alacak. Yaklaşık 42 bin metrekare alanda yükselen 'Piazza' projesinde teslimlerin Mart 2018'de yapılması planlanıyor. Projeleri hakkında bilgi veren Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Hasan Şimşek, "56 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinde 165 mağaza yer alacak ve yılda 16 milyon ziyaretçi ağırlanacak. 21 katlı ofis blokunda ise 36 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. 230 konutun büyüklükleri ise 57 metrekare ile 212 metrekare arasında değişiyor. Fiyatlar ise 449 bin liradan başlıyor, 1 milyon 570 bin liraya kadar yükseliyor" dedi.

3 YILLIK PLAN
Ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul üreten Rönesans'ın Türkiye'de 8 alışveriş merkezi ve 3 ofis projesi bulunduğunu belirten Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, önümüzdeki 3 yılda 5 proje üreteceklerini dile getirdi. 1.2 milyar Euro yatırım yapılacak projeler İzmir, Antalya, Bursa ve İstanbul'da yer alacak. Anadolu yakasının metro ve Marmaray'm da etkisiyle geliştiğini ve uluslararası firmaların merkezi haline geldiğini belirten Gümüş, "Maltepe'nin yanı sıra Küçükyalı'da da bir projemiz var. Arsa sahibi Vakıflar Genel Müdürülüğü ve bizler 49 yıllığına yap-işletdevret modeliyle aldık. Konut bulunmayan projede 45 bin metrekare alanı Bosch ve Turkcell'e kiralandı. Alışveriş merkezi ise seneye açılacak" diye konuştu.

4 BİN 500 KİŞİYE İŞ
Piazza projesinin ofis bölümünde yaklaşık 3 bin kişinin, alışveriş merkezinde ise bin 500 kişinin çalışacağını belirten Hasan Şimşek, "230 özel rezidanstan oluşan dairelerin yatırımcısı için karlı olacağı ve yüksek kira getirişi sağlayacağını söyleyebiliriz" dedi. Proje içinde bir de metro durağı bağlantısı olacağına dikkat çeken Şimşek, peşin alımlarda yüzde 12 indirim, teslime kadar şirket içi vadeli ödeme seçeneği ve yüzde 5'ten başlayan peşinatlarla konut sahibi olma imkanı sunulduğunu dile getirdi.

Gülistan Alagöz / Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181