Royal Group'tan Yakacık'a 2 yeni proje geliyor!
20 yıldır inşaat sektöründe yer alan ve Kartal bölgesinde projeler geliştiren Royal Group, son beş yıldır kentsel dönüşüme odaklandı. Kartal'da kentsel dönüşüm için yaklaşık bin aileyle anlaşan ve şu ana kadar dört projeyi tamamlayan Royal Group, Yakacık'ta 26 dönümlük alanda iki projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. Bu güne dek yaklaşık 5 bin konut yapan Royal Group, Yakacık'ta ruhsat işlemleri yeni tamamlanan iki proje için 80 milyon dolarlık yatırım yapacak.

650 daire olacak
İkisi de Yakacık'ta yer alan, biri 14 diğeri 12 dönümlük alanda proje yapmak üzere çalışmalarını hızlandıran şirket, Royal Garden Yakacık projesinde hafriyat çalışmalarına bile başladı. 350 daireli planlanan projenin 45 milyon dolarlık yatırım bütçesi bulunuyor. Yılbaşında başlayacak Royal Garden Yaka Park'ta ise henüz projelendirme aşaması sürüyor. Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, 300 daireli planlanan projede 40 adet de ticari alanın yer alacağını söylüyor. Buna göre Yakacık'taki iki projede toplam 650 daire yer alacak. Kartal'da kentsel dönüşümü üstlenen en büyük gruplardan biri olduklarını kaydeden Tolga Çehreli, bölgede bugüne dek 350 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydediyor. 20 yıldır inşaat sektöründe yer aldıklarını ve grup çatısı altında mühendislik, mimarlık ve inşaat şirketleriyle faaliyet gösterdiklerini belirten Çehreli, şu ana kadar 5 bin konut ürettiklerini ifade ediyor. Fakat grup olarak özellikle son beş yıldır kentsel dönüşümde uzmanlaştıklarını belirten Çehreli, yeterli arsa alanı olmadığı için bu yoldan ilerlediklerini söylüyor.

DÖRT PROJE TAMAMLANDI
Tolga Çehreli, bu yolla kısa bir süre önce, 14 dönümde yapılacak Royal Garden Yakacık ve 12 dönümlük Royal Garden Yaka Park projelerini de önemli bir aşamaya getirdiklerini belirtiyor. Çehreli, "Kartal'da bugüne dek kentsel dönüşüme ait dört projeyi tamamladık. Royal Garden ve Royal Marine projelerimiz altı ay içinde tamamlanacak. Royal Garden Yakacık ve Yaka Park projelerimiz ise yeni başlayacak. Bu iki proje 80 milyon dolar tutarında olacak" diye konuşuyor.

"Anadolu yakasının Maslak'ı olacak"
Kartal'ın kentsel dönüşümde en iyi örneklerin yaşandığı bir nokta olduğunu belirten Tolga Çehreli, bölgenin E5 Karayolu üzerindeki aksının 1990’lı yıllardan itibaren gelişen Levent-Maslak aksına benzer bir gelişme gösterdiğini ifade ediyor. Çehreli, "Bundan 20 yıl kadar önce, Levent-Maslak aksında imar planlarının uygun olması ve doğru girişimler bölgede bir proje patlamasına yol açmış ve bu aks çok hızlı bir gelişim göstermişti. Aynı gelişme E5 Karayolu üzerinde, Kartal bölgesinde başladı ve hızla devam ediyor. Tahmin edemeyeceğiniz kadar rezidans, ofis ve konut yer alıyor. Sadece bu aksta 120 gökdelen yer alıyor" diyor.

Sibel Atik / Ekonomist Dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181