Tahincioğlu, Bağdat Caddesi'nde bugüne kadar 12 proje geliştirdi!
Tahincioğlu Gayrimenkul Nidapark markasıyla 2014 yılından bu yana dönüşüm projelerine imza atıyor. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Yarım asrı aşan apartmanları, tarihi dokularını koruyarak yeni bir bakış açısıyla inşa eden Nidapark bugüne kadar Bağdat Caddesi bölgesinde 12 proje gerçekleştirdi. Arsa paylaşımı ile yapılan kentsel dönüşüm projeleri üreten Nidapark, Kalamış, Fenerbahçe, Göztepe, Erenköy ve Suadiye bölgelerinde 3+1, 4+1 ve dubleks daireler satışa sunuyor" dedi. Gayrimenkul sektörünün geleceğini belirleyecek en temel unsurun kentsel dönüşüm projeleri olacağını belirten Özcan Tahincioğlu, "Kentsel dönüşüm Fikirtepe örneğinde olduğu gibi başarısız bir başlangıç oldu. Ancak sonrasında gelen birtakım kanuni düzenlemelerle kamu otoritesi hakikaten bu işe el atarak bunu doğru bir şekilde yapmayı hedefliyor. Ancak hâlâ durum tam olarak çözülmüş değil. Deprem bölgesindeyiz ve yapılarımızın çoğu maalesef ki depreme dayanıklı değil. Ne kadar dönüştürüldüğüne dair kesin bir rakam vermek ise imkânsız. Konuyu hızlandırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yeni düzenleme üzerinde çalışıyor. Biz Tahincioğlu olarak, Bağdat Caddesi etrafı dışında birkaç bölgede kentsel dönüşüm projesi yapmaktayız. Şu anda Beykoz'da, Ataşehir'de, Zeytinburnu'nda, çeşitli kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışıyoruz" dedi. Gayrimenkul sektörünün hammaddesinin arsa olduğuna dikkat çeken Özcan Tahincioğlu, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm hepimiz için bir çıkış yolu. O yüzden yeni düzenlemelerle bu süreç hızlanacak. Dönüşümün ekonomik boyutu bir yana insan hayatı için sosyal anlamda buna bir seferberlik kapsamında bakmamız gerekiyor."

İSTENEN HIZLA İLERLEME YOK
Kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleri ile anlaşmanın zorluğuna da değinen Tahincioğlu, mülk sahiplerinin deprem riskinin büyüklüğünü gözardı ettiğini söyledi. Dönüşümün istenilen hızda ilerlemediğini belirten Tahincioğlu, "Genelleme yapmak doğru değil ama bazı hak sahipleri tarafından 'Ben sona kalayım daha fazla alırım' bakışı olabiliyor. Bu yaklaşım maalesef tüm süreci negatif etkiliyor ve diğer hak sahiplerini mağdur ediyor" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181