Validebağ Konakları'na satış çadırı kuruldu!
Dap Yapı, Eylül 2015'te ihalesini kazandığı, Emlak Konut GYO'nun Validebağ Korusu'na komşu Validebağ Konakları projesinde 'yarı fiyatı'na satışa başlıyor. Çevredeki eski konut stokunda metrekare birim fiyatları ortalama 20 bin lira seviyesinde olan ve İstanbul'un en değerli arazilerinden birinde yükselen projede 9 bin lira metrekare fiyatıyla talep toplanıyor. Satış ofisinin inşaası süren projeye yoğun ilgi geldi. Dap Yapı, ilgiyi karşılayabilmek için 600 metrekarelik çadır kurdu. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Türkiye'de ilk defa bu kadar lüks konut, çadırda satışa çıkıyor. Hem de yüzde 50 indirimle. Emlak Konut GYO ve biz ön talep sürecinde satışa çıkacağımız rakamı yarı yarıya düşürdük. Normalde 18-25 bin liradan satılması gereken bir projeye 9 bin liradan başlayan fiyatlarla ön talep topluyoruz. Böyle bir projeye bu koşullarda ulaşabilmek için bundan iyi fırsat olmaz" dedi.

YÜZDE 100 KAZANDIRACAK
Validebağ Konakları, 5 katlı 11 bloktan oluşacak. 368 lüks konut ve dükkânların yer alacağı projede 1+0'dan 6+1'e, 57'den 513 metrekareye kadar uzanan daire seçenekleri yer alacak. Daire fiyatları 598 bin ila 6 milyon 353 bin lira arasında değişecek. 46 ile 1.543 metrekare arasında değişen dükkanların fiyatları da 599 bin liradan başlayacak. Emlak Konut'un genelde ihale usulüyle satışa koyduğu dükkânlar, ihalesiz satışa açılacak. Projede Emlak Konut GYO'nun yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ay sıfır faiz, 120 ay yüzde 0.45 faiz ve 240 ay yüzde 0.79 faiz kampanyası da geçerli olacak. Bu fiyatların projenin yüzde 20-25'i için geçerli olacağını belirten Yılmaz, ilk alanların yüzde 100 kazançlı çıkacağını vurguladı. Bölgedeki mevcut konut stokunda ikinci el dairelerin metrekaresinin 7 bin dolardan satıldığını vurgulayan Yılmaz, "Hem Emlak Konut GYO hem de Dap Holding olarak kâr etmiyoruz. Emlak Konut da ihale rakamlarında fedakârlık yapıyor" diye konuştu.

Ziya Yılmaz, projenin lokasyon avantajını şöyle anlattı: "Validebağ Konakları, Boğaziçi Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne yürüme mesafesinde. Anadolu Yakası'nın ikinci en büyük yeşil alanı Validebağ arsası, adını aldığı korunun tüm nimetlerinden faydalanıyor. Yaklaşık 200 yıl önce Bezmialem Valide Sultan'ın getirttiği ağaç ve bitki türleriyle adeta modern bir botanik bahçesine çevirdiği arazide Adile Sultan Kasrı da yer alıyor."

İSTMARİNA İHALE BEDELİNİ KATLADI
Yılmaz, Kartal'da yine Emlak Konut GYO arazisinde yükselen İstmarina projesiyle ilgili de bilgi verdi. Projede 1.494 dairenin satıldığını ve 1 milyar 216 milyon 512 bin lira ciro elde edildiğini belirten Yılmaz, şunları anlattı: "Toplam ciro hedefimiz 1 milyar 335 milyon liraydı. Elimizde yaklaşık 180 milyon lira değeri olan 108 adetlik ofis ve konut kaldı. Ayrıca 160 bin metrekarelik alışveriş merkezi var. Mektebim Okulları'na kiraladığımız okulun binasını da satacağız. Toplam 3 milyar liralık bir proje olacak. Yani ihale bedeli 2.5 kat artacak. Buradan daire alanlar yüzde 300 kazandı. Metrekaresi 4 bin 200 liradan alanlar oldu. Şimdi o daireler 12 bin 800 liraya geldi. 7. ayda teslimlere başlayacağız."

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181