'7 yeni projeyle Ankara'da AVM sayısı 44'ü bulacak'!
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) verilerine göre, Türkiye'de faaliyet gösteren 376 alışveriş merkezinden 37'si Ankara'da bulunuyor. Bu istatistikle Ankara, 108 AVM'li İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alıyor. Ankara'da her 142 bin kişiye bir alışveriş merkezi düşüyor. Gelecek yıl açılması planlanan 7 yeni AVM ile kişi başına düşen alışveriş merkezi sayısı 119 bin olacak.

"DOĞRU PLANLAMA YAPILMALI"
Sayıları her geçen gün artan AVM'leri HT Ankara'ya değerlendiren Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, kentin alışveriş merkezine doğduğunu belirterek, "AVM konusunda artık ölçüyü kaçırdık. Arz-talep dengesi doğru işlemiyor, açılan AVM'lerde dükkanlar boş kalıyor" dedi. AVM'lerin doğru planlamalarla açılmasının istihdam yaratacağını ve kente fayda sağlayacağını belirten Baran, "Görüyoruz ki sürekli yenisi açılıyor ve hep aynı güzergah üzerinde. Bir limit belirlenmeli ve Neslihan AVM sayısına sınır getirilmeli. Yeni açılan CAN merkezler hem Ankara'nın simge alışveriş merkezlerine hem de küçük esnafa zarar veriyor" diye konuştu.

CADDE MAĞAZASI DÖNEMİ
Başkent'de son dönemde yükselen gayrimenkul projeleri, iş ve yaşam alanlarını iç içe barındırıyor. Kente değer katan bu projelerde yalnızca konut ve ofis sahiplerinin değil, tüm Ankaralıların hizmetine sunulacak 'alışveriş sokakları' tasarlanıyor. Yeni dönem alışveriş merkezleri farklı bir imajla hizmete sunuluyor. Ünlü markalar müşterilerini bu kez çok katlı alışveriş merkezlerinde değil cadde mağazalarında karşılıyor. 2017 yılında faaliyete geçecek 7 alışveriş noktasından 6'sı konut projeleriyle birlikte yükseliyor. Ankara'nın ilk alışveriş merkezlerinden Galleria ise bu 6 projeden farklı olarak klasik alışveriş merkezi konseptiyle karşımıza çıkıyor. Galleria yenilenen yüzüyle 2017'nin son çeyreğinde yeniden faaliyete geçecek. 

ÜSTÜNLÜK ÇANKAYA'DA
Yeni açılacak alışveriş noktalarından 5'i Çankaya'da, diğer ikisi ise Yenimahalle ve Etimesgut'ta yükseliyor. En dikkat çekici projelerden birinin yapımını YDA Grup üstleniyor. YDA Grup'un Eskişehir Yolu Söğütözü'ndeki projesi bir zamanlar 'demir kafes olarak anılan yapının yerinde yükseliyor. Projede ofis ve konutların yanı sıra restoran ve kafeler, cadde mağazalan ve kültür sanat galerisi yer alacak. Kuzu Effect projesinin yapımı Oran'da sürerken Mahall ve Maidan projelerinin yapımına da Eskişehir Yolu üzerindeki arsalarında devam ediliyor. Etimesgut'taki Metromall Eryaman Alışveriş ve Yaşam Merkezi ise üstünün açılabilir olmasıyla dikkat çekiyor. Akkent projesi ise Yenimahalle'de yükseliyor.

Neslihan Can / Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181