Altındağ Aydınlıkevler kapalı semt çarşısı hizmete girdi!
İlçeye yeni yatırımlar kazandırmaya tüm hızıyla devam eden Altındağ Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’nde inşaatını tamamladığı kapalı semt çarşısını vatandaşın hizmetine açtı. Resmi açılış töreni ise 16 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

“Türkiye'de süpermarketler, hipermarketler daha açılmamışken, semt çarşıları vardı. Kapalı semt çarşıları geleneği Osmanlı’dan günümüze kadar uzanıyor aslında. Özellikle İstanbul’un bazı semtlerinde bu gelenek hala yaşatılırken, ne yazık ki semt çarşılarının yerini süpermarketler, alış veriş merkezleri aldı.” diyen Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, işte bu geleneği tekrar canlandırmak için belediye olarak harekete geçtiklerini vurguladı.

Geleneksel semt çarşısı geleneği Altındağ’da canlanıyor
Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan Aydınlıkevler Semt Çarşısı, artık kaybolmaya yüz tutan o mahalle esnafı anlayışını geri getiriyor. Mahalle sakinlerinin rahat ve güvenli bir biçimde alıveriş yapabilecekleri kapalı çarşının iç ve dış dekorasyonunda her detay büyük bir titizlikle düşünüldü. Büyüklükleri 13 ile 28 metrekare arasında değişen, her biri bağımsız ve kepenkli 43 adet dükkanın bulunduğu  semt çarşısı, havalandırma ve aydınlatma sistemleri ile oldukça konforlu. Güvenlik ve Zabıta noktasının da bulunduğu semt çarşısında engelliler de unutulmadı. Mekan, engellilerin de rahatlıkla alışveriş yapabileceği şekilde tasarlandı.

Çarşı içinde yer alan 43 dükkanda ne ararsanız var
13-28 m2 arasında büyüklüğü olan dükkanlarda gıdadan giyime,  yöresel ürünlerden hediyelik eşyalara kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Aydınlıkevler Semt Çarşısı’nda sebze meyve, mandıra, şarküteri, baharat, şifalı bitkiler, kuruyemiş, et, tavuk, unlu mamuller, ev yapımı- yöresel ve doğal ürünler bulmanız mümkün. Dükkanların bazılarında Karadeniz, Ege, Hatay ve Kastamonu yöresine ait gıda ürünlerinin satışı da yapılıyor.  Bununla birlikte, giyim, çorap çamaşır, bebe giyim, tuhafiye, tesettür giyim, çanta, kemer, cüzdan, kozmetik, takı ve ahşap el ürünlerinin yanı sıra Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri’ne devam eden kadınların yaptıkları el emeği göz nuru ürünler de yine çarşıda satışa sunuluyor.  

Çevre sakinlerinin,  ihtiyaç duydukları pek çok farklı tüketim malzemesini satın alabileceği Aydınlıkevler Semt Çarşısı, haftanın her günü 07:00-21:00 saatleri arasında açık.


Altındağ Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181