Altındağ Belediyesi'nden müteahhitlere yüzde 50 indirim!
Altındağ’ın yeniden yapılanması için tüm engelleri ortadan kaldıran Altındağ Belediyesi, Altındağ’da konut yapmak isteyen müteahhitlere müjde niteliğinde bir karar aldı. Daha önce Belediye Meclisi’nden geçen karara göre; Önder ve Ulubey mahallelerinin bir bölümünde konut yapacak olan müteahhitlerden, belediye hizmet bedeli olarak alınan ücretlerde yüzde 50 indirim yapan Altındağ Belediyesi, bu kararı Önder ve Ulubey Mahalleleri’nin tamamı için geçerli kıldı. Yani bundan böyle Önder ve Ulubey’in tamamında inşaat yapan müteahhit ve/veya vatandaş, inşaat ücretlerinin yarısını ödemeyecek.

Karar Önder ve Ulubey’in tamamı için geçerli…
Altındağ Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar, Ulubey ve Önder mahallelerinin artık bir bölümünü değil, tamamını kapsıyor. Bu mahallelerde yapılaşmanın önünü açmaya çalışan Altındağ Belediyesi, müteahhitlere büyük kolaylık sağlıyor. 

Karar sonrasında, geçtiğimiz yaz aylarından itibaren büyük ölçüde yıkılan bu 2 mahallede, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hizmet bedeli olarak aldığı imar durumu (çap) ücreti, yol kotu ücreti, temel vize ücreti, gabari etüt ücreti, ruhsat ücreti, istinat duvarı ruhsat hizmet ücreti, yer görme ücreti, metrekare tasdik ücreti, ruhsat yenileme ruhsat tanzimi ücreti, belge karşılığı isteğe bağlı seviye tespiti ücreti, proje tashihat ücreti, suret proje tasdik ücreti, asansör kontrol ve kullanım izin belgesi ücreti, müellif kayıt yenileme ücreti, iskan kontrol ücreti, fotoğraf tasdik ücreti, işyeri için ağaç ücreti, iş bitirme belgesi tanzim ücreti, statik rapor tasdik ücreti, cins tashihat ücreti, asansör tatbikat projesi tasdik ücreti ve röleve ölçü krokisi ücretlerinin yarısı alınmayacak. 

Yapılaşmanın önü açıldı
Belediye gelirlerinin önemli kalemlerinden olan bu ücretlerde yarı yarıya indirime gidilmesinin, Altındağ’daki yapılaşmanın hız kazanması açısından çok gerekli olduğuna dikkati çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Belediyeler açısından bu ücretler önemli gelir kaynakları… Ancak Altındağ Belediyesi olarak ‘Biz üzerimize düşen görevi yaptık, gereken yerleri yıktık’ deyip, müteahhitlerin gelmesini beklemek yerine, fedakarlık yapıyoruz. Bizim için önemli olan, bu mahallelerde gecekonduların yerini modern yaşam alanlarının alması ve daha fazla Altındağlı vatandaşımızın rahata kavuşması…” dedi.

“Biz teşvik konusunda önemli bir adım attık. Bunu fırsata çevirmek müteahhitlerin elinde…”
Altındağ’ın pek çok mahallesinde gecekonduların yerini modern apartmanların aldığını söyleyen Başkan Tiryaki, Önder ve Ulubey mahallelerinde de imar planına uygun olarak yapılaşmanın hızlanması için müteahhitlere büyük kolaylık sağlandığını belirtti. Başkan Tiryaki, “Biz teşvik konusunda önemli bir adım attık. Bunu fırsata çevirmek müteahhitlerin elinde…” dedi.

Altındağ Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181