Altındağ'da Aile Sağlığı Merkezi ve Zabıta Karakolu açıldı!
Altındağ Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yatırımları birer birer hizmete açıyor. Hemen hemen 15 gün arayla açılışlarını sürdüren Altındağ Belediyesi iki yeni yatırımı daha Altındağ’a kazandırdı. Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ali Ersoy Mahallesi’ndeki “Aile Sağlığı Merkezi” ile Siteler bölgesindeki “Zabıta Karakolu”nun açılışları gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı açılış töreninde

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Altındağ Belediyesi meclis üyeleri, Ak Parti ilçe teşkilatı üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık hizmetlerini Altındağlı vatandaşların ayağına getiren Başkan Veysel Tiryaki: “Hizmet ihtiyacı neredeyse, biz oradayız” dedi. Sadece tarihe not düşmek amacıyla her zamanki gibi mütevazi bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin ortalama 15 günde bir yeni bir tesisi hizmete açtığını aktardı.

“Altındağ 10 yıl öncesinin Altındağ’ı değil.”

Başkan Tiryaki, bölge halkının ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları gerçekleştirecek güçte olduklarını belirterek, aile sağlığı merkezleri yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. “Daha önce yaptıklarımıza yenilerini ekleyeceğiz ve sayıyı 20’ye tamamlayacağız.” diyen Altındağ Belediye Başkanı, bugün açılışı yapılan iki yeni tesisin, Altındağ’a hayırlar getirmesini temenni etti.

Açılışın yapıldığı Ali Ersoy Mahallesi’nin bundan çok kısa bir süre önce gecekondularla kaplı olduğunu hatırlatan Veysel Tiryaki, bugün ise görüntüsünün tamamen değiştiğini vurguladı. Pek çok yeni yatırımı bu mahalleye kazandırdıklarının altını çizen Başkan Tiryaki, bu bölgeye buz pateni sahası, büyük bir park ve bir anaokulu daha yapacaklarının müjdesini verdi.

“Başkan Tiryaki’yi tebrik ediyor, gönülden alkışlıyorum”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da sözlerine Altındağ Belediyesi ve Başkan Tiryaki’ye teşekkür ederek başladı. “İster yerel yönetimler ister merkezi iktidar olsun biz hep “önce insan” dedik. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” ilkesi ile hareket ettik. Bugün birlik ve beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız var” diyerek sözlerine sürdüren Bakan Müezzinoğlu, toplumun ihtiyacı ne ise onu hızla karşılama konusunda Altındağ Belediyesi’nin çok güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara’da Altındağ Belediyesi her alanda, kültürel ve tarihi mirası korumak ve sahip çıkmak, gençlere, yaşlılara, kadınlara, engellilere yönelik projeler geliştirmek ve uygulamak, kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek konusunda öncü oldu. Sağlık sorunlarını çözmede dahi bizimle önemli bir paydaş oldu. Başkan Tiryaki’yi tebrik ediyor, gönülden alkışlıyorum”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yeni sağlık merkezini inceleyen Müezzinoğlu, daha sonra tansiyonunu ölçtürdü.

Aile Sağlığı Merkezi ve Zabıta Karakolu açıldı

Altındağ Belediyesi tarafından Ali Ersoy Mahallesi’ne inşa edilerek Sağlık Bakanlığı’na devredilen Yunus Emre Aile Sağlığı merkezi, Altındağ’ın farklı mahallelerine yapılan sağlık merkezinden biri. Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’nde 6 doktor görev yapıyor. Genel muayene, aşı, gebe takibi yapılan merkezde enjeksiyon, pansuman ve ilk müdahale hizmetleri de veriliyor.

Altındağ Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı bir başka önemli yatırım olan Siteler Zabıta Karakolu ise hem zabıta karakolu, hem belediye tahsilat bürosu olarak hizmet verecek.

Altındağ Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181