Altındağ Şair Baki Kültür Merkezi yakında açılacak!
Ali Ersoy Mahallesi’ne yapılan yeni kültür merkezi açılmak için gün sayarken, son rötuşları yerinde inceleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kültür merkezine isminin verileceğini açıkladı.

Ali Ersoy’a yapılan kültür merkezinin bu yıl açılması hedefleniyor
İçinde 500 kişilik konferans salonu ile birlikte kadınlar için dersliklerin, spor salonlarının, okuma salonlarının da bulunduğu tesisin inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesinin de bitmesi ile kültür merkezi bu yıl içinde açılacak.

Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ’da yeni yaptıkları tüm kültür merkezlerine şair, yazar ve Türk tarihindeki önemli şahsiyetlerin isminin verildiğini belirterek, “Ali Ersoy Mahallesi’ne yaptığımız bu yeni yatırımın adının da “Şair Baki” olmasını arzu ettim. Şair Bâkî, Osmanlı’nın 16. yüzyıldaki ulaştığı büyüklüğü şiir alanında temsil eden ve yansıtan usta bir sanatçıdır. Şairlerin Sultanı ismiyle anılırmış. Kanuni Sultan  Süleyman döneminde yaşamış ve Kanuni ile çok yakın muhabbetleri olduğu söylenir” dedi.


Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181