Ankapark'a 760 metrelik alt geçit!
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden ve 23 Nisan 2018’de açılması hedeflenen Ankapark’ın, Başkent trafiğine artı yük getirmemesi için pek çok çalışma bir arada yürütülüyor. 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda inşası süren dev temaparkın dört bir tarafında yeni alt-üst geçit çalışmalarını bir arada yürüten Büyükşehir Belediyesi, parkın içinden İstanbul Yolu merkez istikametine direkt katılımın sağlanabilmesi adına yeni bir alt geçit çalışmalarına da başladı.

Bu kapsamda; Ankapark’ın otopark alanından İstanbul Yolu merkez istikametine gitmek isteyen sürücüler, mevcut Çiftlik Kavşağı’na ekstra bir yoğunluk katmadan, alt geçitle İstanbul Yolu’na katılabilecekler. Yapımına başlanan ve toplam uzunluğu 760 metre olan alt geçide ilişkin bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, “Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu) Çiftlik Kavşağı’na Ankapark içinden İstanbul Yolu merkez istikamete gidecekler için altgeçit yapım çalışmalarına başladık. Bu kapsamda da forekazık imalatlarını tamamlamak üzereyiz” dedi.

TOPLAM 760 METRELİK ALT GEÇİT…
Dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerin beklendiği Ankapark’ın çıkışında, İstanbul Yolu merkez istikametine ilave trafik yükü yaşanmaması adına projelendirilen alt geçidin 110 metre uzunluğunda olduğunu, ancak yaklaşımlar ve bağlantılarla birlikte 760 metre uzunluğa ulaştığını anlatan Üçpınar, “Alt geçit, 2 şerit olacak. Fore kazık ve betonarme imalatları hızla devam ediyor. Altgeçit yapım esnasında Cumhurbaşkanlığı Bulvarı’na giden kısmın trafiğini de kısmi olarak servis yolundan veriyoruz” bilgisini paylaştı.

Altgeçit çalışmaları tamamlandığında; İstanbul Yolu’na katılımın sorunsuz olacağını, Ankapark'ın Anadolu Bulvarı bağlantısına yapılan üst geçitle de bu yola katılımın rahat bir şekilde sağlanabileceğini kaydeden Vedat Üçpınar, “Yani Ankapark’ın Başkent trafiğine sorunsuz bir şekilde entegre olabilmesi adına tüm yollara bağlantılarını da en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181