Ankapark'ta 'Dijital Oyun Çadırı' hazır!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından büyük bir özveri, özen ve hızla çalışmaları sürdürülen dev parkta, dünya şampiyonalarının yapılabileceği büyüklükteki, dünyadaki en büyük ikinci profesyonel kapalı pisti go-kart oyun alanının dış ve iç tema çalışmalarına başlandı. 54 metre yüksekliğe ulaşan sihirli dönüş hız treni ve 22 metre yüksekliğe kadar çıkan “yüksek sandalye”nin de test sürüşleri yapılıyor.

İçinde onlarca değişik aktivite ve oyunun yer aldığı çadırların tema giydirme çalışmalarının devam ettiği park, yeşiliyle de örnek olacak. İddialı peyzaj çalışmaları kapsamında şimdiden yaklaşık 10 bin ağaçla donatılan parkta, 170 bin gül ve 270 bin çalı dikilecek.

Selçuklu mimarisi özelliklerini yansıtan görkemli kapıdan giren ziyaretçiler, meydandaki alanda, her biri ayrı enstrüman çalan, gösteri ve şovlarıyla ilgi uyandıran 12 adet Ankara Kedisi figürüyle karşılanacak. Görkemli süs havuzu üzerine dizilmiş ve hem kulağa hem de göze hitap eden bir şov sunacak olan kediler, ANKAPARK'ta çocuklar ve büyüklerin yüzlerini gülümseten ilk şov olacak.

HER YAŞA UYGUN ETKİNLİK
Parktaki çalışmaları sık sık denetleyip ekiplere yönlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yükselen ve duvarların arkasında merakla açılışı beklenen ANKAPARK'ın her bir noktasında, her yaşa uygun değişik aktivite ve etkinlikler bulunacağını söyledi. Toplam 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alanda çalışmaların hızlı şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi: “ANKAPARK’ın ilk girişinde yer alan ve ülkemizin dört bir tarafındaki 13 ayrı Selçuklu mimarisi eserinin örneklerinin yer aldığı devasa kapımız, ışıklandırması ve görüntüsüyle adeta büyülüyor.

Buradan girdikten sonra da ziyaretçiler, yetkili ve uzman kişilerce güvenlik testleri tamamlanan yüzlerce değişik oyuncağı, ayrı ayrı temalara sahip onlarca değişik oyun alanında, değişik eğlenceler, her yaşa uygun etkinlikler ve sayılamayan yüzlerce ayrı aktiviteyle, çılgınca eğlenecek.”

ROLLER COASTER VE DİNOZORLARLA BAŞLADI
ANKAPARK'ın ilk tamamlanan oyuncağının, 35 metre yüksekliğindeki,10 burgulu, dünyanın en büyük 3 roller coaster'ından biri olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, bunun yanında dev dönme dolap, 65 metre yüksekliğindeki dünyanın en büyük dinozoru ile 40 metre yüksekliğindeki T-Rex isimli dinozorun da parkta şimdiden değişik bir atmosfer oluşturduğunu anlattı. Başkan Gökçek, “Tüm bunların yanında da kollu çember, air race, uçan araçlar, aile salıncağı gibi oyuncaklarımız da eğlendirmek için hazır. Bir de parkın ortasındaki dev havuzda, dünyanın en büyük 3 fıskiye gösterisinden biriyle görsel bir şölen sunacağız” dedi.

DEV GO-KART PİSTİ
Bir bir tamamlanarak ziyaretçileri ağırlamak için hazırlanan ANKAPARK'ta yapılan yeni oyuncaklara ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökçek, “Yine yapımı tamamlanan Kara Tren’le, parkı baştan sona yorulmadan gezebilme imkanına kavuşan ziyaretçilerden çocukların en çok eğleneceği yer, Dijital Oyun Çadırımız olacak. Buranın da dış tema giydirmesi ve içindeki oyuncakların yerleştirme çalışmaları tamamlandı” diye konuştu.

Başkan Gökçek, iç ve dış tema çalışmalarına başlanan ve büyük ölçüde ilerleme kaydedilen diğer bir çadırın da Go-Kart Oyun Alanı olduğunu belirterek, “Yapımı tamamlanan 5 bin metrekarelik alana sahip bu mekanın temalandırması, bir yarış otomobilinin jantından ilham alınmış modern bir tasarım şeklinde. Alanı, farklı sürüş deneyimleri yaşatabilmek için Çocuk Sürücü Okulu, Küçükler/ Çocuklar Karting Güzergâhı ve Ana Karting Pisti olarak 3 bölüme ayırdık” dedi. Başkan Gökçek, oyun alanında yer alan yetişkin pistinin dünya şampiyonası yapılabilecek ebatlara sahip, dünyadaki profesyonel ikinci kapalı go-kart pisti olduğunu belirterek, “Yarışseverlere eşsiz bir deneyim sunacak” diye konuştu.

İKİNCİ COASTER DA ADRENALİN POMPALAYACAK
Parktaki yapımı tamamlanan ikinci coaster'ın test sürüşlerine başlandığını bildiren Başkan Gökçek, “Sihirli Dönüş Hız Treni adı verilen bu coaster, 54 metre yüksekliğe ulaşan, parkın dikkat çeken coaster'ları arasında yer alacak. Belirli bir yüksekliğe çıktıktan sonra burgu hareketini yapacak ve sürüş, salınım hareketiyle sonlanacak. 180 metre uzunluğunda raya sahip bu tren, 105 kilometre maksimum hıza ulaşıyor. Tek seferde 12 kişilik kapasiteye sahip olan hız treni, ziyaretçilere adeta adrenalin pompalayacak. Yükseklik korkusu olanlar binmesin” uyarısını yaptı.

22 METREDEN HIZLI İNİŞ
Başkan Gökçek, parkın yine adrenalin dolu oyuncakları arasında yer alacak olan Yüksek Sandalye’nin test sürüşlerinin tamamlandığını da kaydederek, “Yüksek hızla ilerleyen bu oyuncağımız, 22 metre yüksekliğe kadar çıkıyor ve dik bir sağ taraf dönüşüyle yüksekten iniş yapıyor. Rayların toplam uzunluğu 535 metre olan bu oyuncağın maksimum hızı ise 65 km/saat. 95 saniye boyunca heyecanlı bir Ankara seyri yaşanabilecek. Tabii o hızla Ankara’ya bakılabilirse...” değerlendirmesinde bulundu.

İVEDİK'TEN ANKAPARK’A TELEFERİK KALKACAK
Projelerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar da tüm oyuncakların teker teker monte edildiği, çadırların ve tema giydirmelerinin yavaş yavaş tamamlandığı, giriş kapısından çıkış kapısına kadar görkemin ve eğlencenin hissedilebildiği muhteşem parkta tamamlanan oyuncakların yanı sıra dev alanın dört bir tarafında hummalı bir çalışmanın yaşandığını söyledi. Üçpınar, “Dile kolay, 1217 oyuncaktan bahsediyoruz. Dünyanın dört bir tarafında televizyonlarda, anı fotoğraflarında, reklam panolarında Ankara, temaparkıyla da boy gösterecek” dedi.

Ankaralıların ve şehir dışından, hatta yurt dışından gelen konukların, dünyanın en büyük tema parkında eğlenmenin farkını yaşayacaklarını ifade eden Üçpınar, “Rahat ulaşım sağlanabilmesi amacıyla, ana arterlerin ortasında bulunan ve dev bir otoparkı bulunan alana, İvedik Metro İstasyonu’ndan bir de teleferik hattı kuruyoruz. Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yapımı süren ve yüzde 70’i tamamlanan bu hattın direkleri dikildi, istasyon çalışmaları devam ediyor” diye konuştu. ANKAPARK’ın sonbahar aylarında hizmete girebilmesi için yoğun çalışmanın sürdüğünü kaydeden Vedat Üçpınar, “Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kent Estetiği daire başkanlıklarımızla birlikte, açık (yazlık) ve kapalı (kışlık) olmak üzere iki alanı muhteşem oyuncaklarla donatıyoruz” dedi.

YEŞİLLER İÇİNDE EĞLENCE
ANKAPARK'ın en büyük özelliklerinden birinin de yeşillendirmesi olacağını vurgulayan Üçpınar, “Peyzaj çalışmaları kapsamında yaklaşık 10 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca parka, 170 bin gül ve 270 bin çalı dikeceğiz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181