Ankara Altındağ Şair Baki Kültür Merkezi bu yıl açılacak!
Altındağ Belediyesi, Türk edebiyatına damgasını vuran isimleri, ilçeye kazandırdığı kültür merkezlerinde de yaşatıyor. Ali Ersoy Mahallesi’ne yapılan Şair Baki Kültür Merkezi’nin açılışı için gün sayılıyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Valisi Ercam Topaca ile birlikte kültür merkezinde incelemelerde bulundu. Veysel Tiryaki, “Altındağ’ı daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için dönüşüm çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm projelerimize özellikle dahil ettiğimiz yeni kültür merkezlerimiz de bu çalışmalarımızın bir parçası. Altındağlılara, ‘Şairlerin Sultanı’ olarak anılan Baki’nin adına yakışır bir kültür merkezi armağan ediyoruz” dedi.
 
10 bin metrekarelik merkez yakında açılacak 
Altındağ Belediyesi, sosyal ve kültürel alanda yaptığı yatırımlar ile ilçenin hem yüzünü hem de dokusunu değiştirmeye devam ediyor. 10 bin metrekarelik alanda kurulan dev merkezde, 500 kişilik konferans salonu, kadınlar için derslikler, spor ve okuma salonları bulunuyor. 2017 içinde açılması planlanan Şair Baki Kültür Merkezi, geniş ve ferah sınıfları, spor salonları ve okuma alanları ile dikkat çekiyor.           

Başkan Tiryaki: “Tarihi değerlerimizi isimleri ile yaşatıyoruz”
Şair Baki Kültür Merkezi’ni Ankara Valisi Ercan Topaca ile ziyaret ederek incelemelerde bulunan Başkan Tiryaki, eğitime, kültüre ve sanata yapılan yatırımın, gelecek nesillere bırakılan en güzel miras olduğunu söyledi. Kültür merkezlerine, Türk tarih, kültür ve sanat hayatına değer katmış kişilerin isimlerini özellikle verdiklerini belirten Tiryaki, “İlçemize kazandırdığımız kültür merkezleri ile tarihimize ve edebiyatımıza sahip çıkıyor, bu önemli isimleri gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Belediye olarak, her mahallede kültür merkezi açmaya özen gösteriyoruz. Yeni kültür merkezimizin adının da ‘Şair Baki’ olmasını istedik. Şair Baki, Osmanlı’nın 16. yüzyılda ulaştığı büyüklüğü, şiir alanında temsil eden ve ‘Sultanü'ş Şuara’ (şairler sultanı) unvanını alan usta bir sanatçıdır. Merkezimiz, şimdiden mahalleli vatandaşlarımıza ve tüm Altındağ’a hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Altındağ Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181