Ankara Altındağ Seyfi Demirsoy ve Örnek Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!
Altındağ Belediyesi, Osmanlının mirası “kapalı semt çarşıları” geleneğine hayat verdi. Aydınlıkevler Mahallesi’nde açılan “Semt Çarşısı” kaybolmaya yüz tutan mahalle esnafı kültürünü tekrar canlandırırken, vatandaşların kapalı ve ferah mekanlarda alışveriş yapmasını sağlayacak. Görkemli bir törenle açılan ve halkın büyük ilgi gösterdiği Semt Çarşısı nostaljik unsurlarıyla dikkat çekiyor. Çarşı, esnaf ve mahalleliyi keyifli bir alışveriş ortamında buluşturacak.

İlk siftah Bakan Özhaseki’den
Semt Çarşısının açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, tarihi semt çarşılarının geçmişte bir okul ve ticaretin merkezi olduğunu belirtti. Çarşının siftahını da yapan Özhaseki açılışta “Biz bu çarşılarda dürüstlüğü, kardeşliği, insanları kandırmamayı öğrendik. İnşallah bu tür yerlerle mahallelerde ticaret tekrar canlanacak. Yeniden mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımlar çok önemli” dedi. Altındağ’da ortalama 15 günde bir açılış yaptıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, “Altındağ’ı adeta tekrar imar ediyoruz. Geleneklerimizin tekrar yaşatıldığı bu çarşıları Altındağ geneline yayacağız. Vatandaşlarımız mahalle esnafı ile tekrar buluşacak ve geleneksel çarşı kültürümüz Altındağ’da hayat bulacak” diye konuştu. Çarşının ilk siftahı da Bakan Mehmet Özhaseki’den geldi. Sıkma kehribar el örmesi kazaziye tespih ve şal satın alan Mehmet Özhaseki, esnafa “bol ve bereketli işler” diledi.

Aydınlıkevler Kapalı Semt Çarşısı açıldı
Ankara’nın en eski ve tarihi yerleşim yeri olan Altındağ’da bir ilke daha imza atıldı. Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan bir kültür olan “kapalı semt çarşıları” geleneğine Ankara’da tekrar hayat veren Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler’de ilk semt çarşısını açtı. Mahallelinin büyük ilgisi gösterdiği Semt Çarşısı, kaybolmaya yüz tutan mahalle esnafı anlayışını, semtlilik bilincini tekrar canlandıracak.

Esnaflarla yakın ilişki kurma, alışveriş esnasında sohbet etme imkanlarının olduğu semt çarşısı, 4 bin 500 metrekare alanda 43 dükkan ile haftanın her günü 07.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet verecek.  Aydınlıkevler Semt Çarşısı, gıdadan giyime, yöresel ürünlerden hediyelik eşyalara kadar geniş bir ürün yelpazesini içinde barındırıyor. Çevre sakinlerinin,  ihtiyaç duydukları pek çok farklı tüketim malzemesini satın alabileceği Aydınlıkevler Semt Çarşısı’nda, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri’ne devam eden kadınların yaptıkları el emeği göz nuru ürünler de satışa sunuldu.  

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm müjdesi  
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Semt Çarşısı’nın açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bakan Özhaseki, “Veysel Tiryaki’yi ilkleri yapan bir belediye başkanı olarak biliriz” diyerek Altındağlılara kentsel dönüşüm müjdesi verdi. Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu ve kentsel dönüşümün acilen yapılması gerektiğini belirten Özhaseki, “Altındağ Belediyesi hızlı ve doğru dönüşümler yapıyor. Değişim çağında yaşıyoruz. Sokak ve mahalle kültürü değişiyor. Altındağ Belediyesi’ne düşün işi belediye zaten yapıyor. Biz de Bakanlık tarafından bize düşen işi yapmaya çalışarak belediye başkanımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Siz de Veysel Başkana yardımcı olun ve karşılıklı imzaları atın. Seyfi Demirsoy ve Örnek Mahallesi de yakında dönüşecek. 21 yıl Kayseri’de belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığı bir sevda, bir aşk işidir. Sevilmeden asla yapılamaz. Yüzünüz gülerek insanların duasını almak amacıyla yaparsanız, Allah yardım eder ve işleriniz rast gider. Veysel Tiryaki’de bunları görüyorum. Kentsel dönüşüm noktasında doğru işler yaparak Altındağ’ı değiştirdiği için, Altındağ’a modern mahalle dokusunu tekrar kazandırdığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   

“Bir kuruş parayı boşa harcamıyoruz.”
Altındağ’da gerçekleştirilen her yatırımda Altındağ’ın ve Altındağlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini ve yatırımları buna göre şekillendirdiklerini belirten Başkan Veysel Tiryaki ise “Eğer Aydınlıkevler Semt Çarşısı’ndan arzu ettiğimiz gibi bir verim alabilirsek, farklı mahallelere de bu tarz modern, kapalı ve güvenli semt çarşılarını yapmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Altındağ’da gerçekleştirilecek olan yatırımların her geçen yıl artarak devam edeceğinin de altını çizen Tiryaki şunları söyledi: “Altındağlıların geleceği için akıllı yatırımlar yapıyoruz. Vatandaşın bir kuruşunu boşa harcamıyoruz. Altındağ 10 yıl önceki Altındağ değil. Altındağ Belediyesi tüm Türkiye tarafından takip edilen bir duruma geldi. Bölge halkının ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları gerçekleştirecek güçteyiz. Kapalı çarşı,  sağlık tesisi, kültür merkezi, okul, cami, yüzme havuzu, kütüphane ve spor alanları gibi pek çok tesisi Altındağ’a kazandırdık. Biz sizleri gönülden seviyoruz. Bugün Altındağ’ın geldiği bu noktada asıl pay sahibi sizlersiniz. Bizlere dua ettiğinizi biliyorum. Bundan sonra da dualarınızı esirgemeyin.” Protokol konuşmalarının ardından semt çarşısının açılış kurdelesi kesildi. Ardından da hep birlikte çarşı gezildi ve tek tek esnaflar ve sattıkları ürünler hakkında bilgi alındı. 

Semt çarşısı rahat ve güvenli alışveriş imkanı sağlıyor
Mahalle sakinlerinin rahat ve güvenli bir biçimde alıveriş yapabilecekleri kapalı çarşının iç ve dış dekorasyonunda her detay Altındağ Belediyesi tarafından büyük bir titizlikle düşünüldü. Büyüklükleri 13 ile 28 metrekare arasında değişen, her biri bağımsız ve kepenkli 43 adet dükkanın bulunduğu Kapalı Semt Çarşısı, havalandırma ve aydınlatma sistemleri ile oldukça konforlu. Güvenlik ve Zabıta noktasının da bulunduğu kapalı semt çarşısında engelli vatandaşlar da unutulmadı. Çarşı, engelli vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapabileceği şekilde tasarlandı.

Aydınlıkevler Semt Çarşısı’nda ne ararsanız var
Semt Çarşısının gıdadan giyime, yöresel ürünlerden hediyelik eşyalara kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Aydınlıkevler Semt Çarşısı’nda sebze meyve, mandıra, şarküteri, baharat, şifalı bitkiler, kuruyemiş, et, tavuk, unlu mamuller, ev yapımı, yöresel ve doğal ürünler bulmanız mümkün. Dükkanların bazılarında Karadeniz, Ege, Hatay ve Kastamonu yöresine ait gıda ürünlerinin satışı da yapılıyor.. Bununla birlikte, giyim, çorap çamaşır, bebe giyim, tuhafiye, tesettür giyim, çanta, kemer, cüzdan, kozmetik, takı ve ahşap el ürünleri de çarşıda bulmak mümkün.  

Semt çarşısı konforlu alışverişin yeni adresi olacak
Dış ve iç mimarisi ile de göz dolduran Aydınlıkevler Semt Çarşısı’nın içinde 43 adet bağımsız dükkanın yanı sıra, çocuk bakım odası, mescit, tuvalet, zabıta noktası ve yönetici odası bulunuyor.
Ahşap mimarisi ile göz dolduran Çarşı, yüksek tavanı ve geniş koridorları ile alışverişe gelenler için ferah bir ortam oluşturuyor. Nefes almak ve yemek yemek isteyenler için Çarşı içinde farklı alternatifler de yer alıyor. Toplamda 4 küçük aile işletmesi tarafından çalıştırılan cafe ve restoranların sandalye kapasitesi 60. Yöresel ev yemeklerinin hazırlandığı işletmelerde, ev yemeği lezzetini bulacağınız gibi, farklı yemeklerin tadına bakma imkanı da olacak.

Altındağ Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181