Ankara Altındağ’da 45 binden fazla gecekondu yıkıldı!
Altındağ Belediyesi, rekor bütçeli yatırımlarla adından söz ettiriyor. Bölgeye ve tarihi dokuya uygun kentsel dönüşümle ilçenin çehresini değiştiren Altındağ Belediyesi, yıl sonuna kadar kültür merkezi, park, aile sağlığı merkezi, anaokulu gibi yatırımlara ara vermeden devam edecek. Altındağ’ı “Hemen hemen 15 günde bir açılış yapılan bir ilçeye dönüştürdüklerini” söyleyen Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Borçsuz bir belediye olarak kente değer katan yatırımları rekor bütçelerle gerçekleştiriyoruz. Biz lafla değil hayata geçirdiğimiz projelerimizle konuşuyoruz. Altındağ’daki değişim ve dönüşüm artık sadece Ankara’da ve Türkiye’de değil yurt dışında da konuşuluyor” dedi.

5 park hizmete girecek
Altındağ Belediyesi, sağlıktan kültüre geniş bir perspektifte her mahallede yeni projeleri hayata geçiriyor. Bugüne kadar Altındağ’a 11 anaokulu kazandıran Belediye, iki anaokulunun daha açılışını yapacak. Gültepe ve Ali Ersoy Mahallesi’nde inşaatları tamamlanan anaokulları, Eylül ayının son haftasında hizmete açılacak. Ekim ayında da Ulubey (2), Feridun Çelik, Beşikkaya ve Karapürçek mahallelerinde toplam 5 park, halkın hizmetine sunulacak. Yine Ekim ayında Gülpınar Mahallesi’nde bir cami ve Battalgazi Mahallesi’nde bir aile sağlığı merkezi hizmete geçecek.

Şair Baki’nin adı verilecek
Her mahallede kültür merkezi açan Belediye, Ali Ersoy Mahallesi’nde de yeni bir kültür merkezini hizmete sunacak. Şair Baki’nin isminin verildiği kültür merkezinde, 500 kişilik konferans salonu, kadınlar için derslikler, spor ve okuma salonları bulunacak. Altındağ’da tüm kültür merkezlerine Türk tarihindeki önemli şahsiyetlerin isminin verildiğini hatırlatan Başkan Veysel Tiryaki, “Ali Ersoy Mahallesi’ne yaptığımız bu yeni yatırımın adının ‘Şair Baki’ olmasını arzu ettik. Şair Baki, Osmanlı’nın 16’ncı yüzyılda ulaştığı büyüklüğü şiir alanına yansıtan usta bir sanatçıdır. ‘Şairlerin Sultanı’ olarak anılır. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşamış. Padişahla çok yakın muhabbeti olduğu dile getirilir” dedi.

 “2018 yatırımlarla dolu bir yıl olacak”
Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan yoğun açılış programının ardından, yatırımların devam edeceğini belirten Başkan Tiryaki, 5 mahalleye de 112 acil servis istasyonu yaptıklarını, restorasyon çalışmalarının da Hamamarkası bölgesinde hızla devam ettiğini söyledi.  Tiryaki, yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi. “Altındağ’da inşaatı devam eden sayısız yeni yatırımımız var. Yılsonuna kadar birçok yatırımı faaliyete geçireceğimiz gibi 2018 yılı da yine yatırımlarla dolu bir yıl olacak."

“Yeni projelerle Altındağ’ın çehresi değişiyor”
Kentsel dönüşüm anlamında büyük projeleri hayata geçirdik. Bununla birlikte sosyal dönüşümü de gerçekleştiriyoruz. Altındağ’da 45 binden fazla gecekondu yıktık. Rekor sayılabilecek ölçüde, 400 kilometre yeni yol açtık. Altındağ’ı gecekondulardan kurtardık. 15 noktada toplu konut projesi gerçekleştirdik. Son yıllarda spor yatırımlarına da ağırlık vererek 15 spor tesisi ve 5 yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirdik. Büyük bir buz pateni sarayının inşaatı devam ediyor. Hamamönü ve Hamamarkası’nda gerçekleştirdiğimiz dönüşümle bu bölgeyi Ankara’nın turizm merkezi haline getirdik. 25 Kadın Eğitim Kültür Merkezi, 17 gençlik merkezi, 7 aile sağlığı merkezini ve 13 camiyi Altındağlıların hizmetine sunduk.  Altınköy Açık Hava Müzesi ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi de, Ankara’nın en değerli müze yatırımları arasında yer alıyor. Eğitim çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Altındağ çok değişti, eski Altındağ değil. Bu değişim hem Ankara’da hem de Türkiye’de hissediliyor. Görenler fark ediyor ki, başkente yaraşan yepyeni bir Altındağ kuruluyor. İlçemizdeki değişim ve dönüşümün yurt dışında da örnek gösterilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm bunlar yorgunluğumuzu alıp götürüyor. Durmak yok yola devam diyoruz. Daha yapacak çok işimiz, hayata geçirilecek projemiz var. ”

Altındağ Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181