Ankara Anadolu Bulvarı trafiğini rahatlatacak dönüş yolları!
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Anadolu Bulvarı ile Çevre Yolu’nun kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı’nda yaptığı “U” dönüşü köprüsü, trafik akışını büyük ölçüde rahatlattı. Büyükşehir, şimdi de yine Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni bir “U” dönüş köprüsü inşa ediyor. 

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Hurdacılar Sitesi Kavşağı’ndaki “U” dönüşü köprüsü yapılmadan önce Çevre Otoyolu'nun en yoğun olduğu noktanın, Anadolu Bulvarı ile kesiştiği ve Hurdacılar Sitesi’nin bulunduğu bağlantı noktası olduğunu söylediler. 

Yetkililer, özellikle pik saatlerde uzun kuyrukların oluştuğu bölgede, yeni köprüyle artık kesintisiz bir ulaşım sağlandığını söylediler. 2 şeritli ve 60 metre uzunluğunda olan köprünün, korkulukları da dahil tüm çalışmalarının tamamlandığını belirten yetkililer, “Keçiören yönünden gelip Anadolu Bulvarı şehir merkezi yönüne dönecek araçlar, hiç trafik ışığında beklemeden, Yakacık Mahallesi Hurdacılar Sitesi tarafında, “U” dönüş köprüsüyle transit ilerleyebiliyorlar. Artık bölgede herhangi bir trafik sıkışıklığı ve yoğunluk oluşmuyor” dediler.

ANADOLU BULVARI’NIN İKİNCİ “U”SU, İVEDİK ARITMA TESİSLERİ ÖNÜNE 
Bölge trafiğindeki sıkıntıları çözmek amacıyla Anadolu Bulvarı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önünde de ikinci “U” dönüşü köprüsü yapımına başlandığını belirten yetkililer, “Yakacık Mahallesi ve Hurdacılar Sitesi’nden çıkan araçlar, otoyola bağlanacak. Çevre Yolu'nun Yuva Mahallesi yönünden gelenlerin, Karşıyaka Mezarlığı tarafına dönüşleri de transit olarak sağlanabilecek” dediler.

ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri Önü “U” Üstgeçit Köprüsü’nün 2 şeritli, 142 metre uzunluğunda olacağını belirten yetkililer, duvar imalatlarının bitmesinin ardından, asfalt çalışmalarının yapılacağını, kaydettiler. Yetkililer, Çevre Yolu bağlantısında bulunan trafik ışıklarının da iptal edilerek, trafik akışının kesintisiz sağlanacağını ve trafikte oluşan yoğunluğun hissedilir derecede azalacağını söylediler. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181