Ankara 'Anadolu Kapalı Çarşısı' yenileniyor!
"Asker Çarşısı" olarak bilinen Anadolu Kapalı Çarşısı (Tandoğan Yeraltı Çarşısı), Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor. Banliyö hattının da devreye girmesiyle birlikte yaya yoğunluğunun artacağı çarşıda bulunan 80 işyeri, daha estetik ve kullanışlı hale getiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım-Onarım ekipleri, Celal Bayar Bulvarı ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı arasında hem yaya geçişinin sağlandığı hem de asker malzemeleri başta olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemelerini bulabildiği çarşıda, esnafın mağdur olmaması için çalışmaları iki etap halinde sürdürecek. 

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait altgeçit çarşısının tadilatını iki aşama halinde gerçekleştirecek olan Büyükşehir ekipleri, ilk etabı tamamlayıp yaya geçişine açtıktan sonra, bu kez ikinci bölümü kapatıp çalışmalarını sürdürecek. 

Çarşının yürüyen merdivenini kullanıma hazır hale getiren Büyükşehir ekipleri, merdiven inişlerinde de yolcuların eşyalarını kolay taşıyabilmeleri için rampalar yapacak. Ekipler, altgeçit çarşısının elektrik tesisatını, aydınlatma ve havalandırma sistemlerini de yeri baştan elden geçiriyor.

-“BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, uzun yıllar Gar ile ANKARAY arasında yaya geçişini sağlayan Anadolu Kapalı Altgeçit Çarşısı’ndaki tadilat çalışmalarını 2 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Yetkililer, çarşının, sefer sayıları günde 200’e kadar çıkacak olan banliyö hattının 2018 yılında devreye girmesiyle birlikte, büyük yaya hareketliliği kazanacağına da dikkat çektiler. 

Anadolu Kapalı Çarşısı’nın esnaf temsilcisi ve yöneticisi İsmail Çeki, çarşının sil baştan yenilendiğini belirterek, “Esnafımız, yapılan çalışmayla hareketlilik kazanacak olan çarşıda daha iyi iş yapacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Esnaf Vahit Oğuz, çarşının, YHT garının açılmasıyla birlikte hareketlilik kazanmaya başladığını ifade ederek, “Bu çarşıdan beklentilerimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e, buradaki tadilat çalışmalarına başladığı için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Esnaf Ercan Bostancı da uzun süredir ekonomik olarak sıkıntıda olduklarına dikkat çekerek, tadilatın esnaf için çok yararlı olacağını ifade etti ve “Gelecekten umutluyuz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181