Ankara Atatürk Bulvarı'nda altyapı çalışmaları tamamlandı!
Büyükşehir Belediyesi'nin, yoğun olarak Başkent'in merkezinde sürdürdüğü çalışmalarından, geçtiğimiz hafta sonunda başladığı Ulus-Sıhhiye arasındaki asfalt yenileme çalışmaları daha önceden hesaplandığı gibi dün geceden itibaren tamamlanırken, Tunalı Hilmi Caddesi ve çevresindeki ana arterlerde de asfalt çalışmaları devam ediyor.

Diğer yandan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından hazırlanan günlük çalışma programı kapsamında; Çankaya’dan Kızılcahamam’a, Kahraman Kazan’dan Nallıhan’a, Polatlı’dan Şerefli Koçhisar’a kadar tüm ilçelerde yama, asfalt, kaplama ve yeni yolların açılması gibi ihtiyaca yönelik olarak birbirinden farklı çalışmalar da gerçekleştiriliyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, hava şartlarının yol yapım ve onarıma el verişli olması nedeniyle her bölge ve ilçe için oluşturulan ekipler tarafından geceli gündüzlü çalışmaların yapıldığını belirttiler.

 ATATÜRK BULVARI ASFALTLAMA ÇALIŞMASI TAMAMLADI
Yetkilileri, Başkent trafiğinin en yoğun olduğu ana arterlerinden Atatürk Bulvarı’ndaki yol asfaltlama çalışmalarının tamamladığını belirterek,  “Ulus Atatürk Heykeli’nden başlayarak, Sıhhiye Meydanı’nda son bulan asfaltlama çalışması sona erdi. Bu alandaki yola 5 bin ton binder, 5 bin 800 ton da modifiye asfalt serildi. Bölgede yol çizgi çalışmaları da en kısa sürede gerçekleştirilecek” dediler.

Fen işleri ekiplerinin, bir diğer ana arterlerden biri olan Anadolu Bulvarı’nın,  TÜVTÜRK araç muayene istasyonu ile İstanbul Yolu arasında kalan bölümünde çalışmaları sürdürdüğü, bu bölümde eski asfaltın kazıma çalışmalarının devam ettiği, bu çalışmaların ardından asfalt serimine geçileceği belirtildi.

FEN İŞLERİN'İN GÜNLÜK ÇALIŞMA PROGRAMI...
Yollarda asfalt ve bakım çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi veren yetkililer,  Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin günlük çalışma programını şöyle açıkladılar:
"Bugün (15 Ağustos-Salı) günlük programımız içinde 50’nin üzerinde ekip Başkent yollarını onarmak, asfalt atmak ve yeni yollar açmak üzere hizmet veriyor.
Yollarda çöken ve bozulan asfaltları onarmak için Yama ekipleri; Ayaş, Çankaya, Kalecik, Kahraman Kazan, Keçiören, Kızılcahamam, Polatlı, Sincan, Yenimahalle, Etimesgut, Şereflikoçhisar’da,
Asfalt serimini gerçekleştiren finiser ekiplerimiz; Ayaş, Bala, Çankaya, Etimesgut, Haymana, Kızılcahamam, Sincan, Pursaklar, Beypazarı, Polatlı, Çamlıdere, Bala, Gölbaşı, Elmadağ, Çubuk’ta,
Yoğun Bakım ekiplerimiz; Akyurt, Altındağ, Çankaya, Kahramankazan, Mamak, Yenimahalle, Keçiören, Etimesgut’ta çalışmalarını sürdürüyor.”

YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASI
Yol çalışmalarının ardından ihtiyaç duyulan yerlerde yağmur sularının toplandığı ızgara ve rögar kapağı değişimi ve yükseltmesinin gerçekleştirildiğine dikkat çeken yetkililer, asfaltlama çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi Belplas Şirketi ekiplerinin de yol çizgi çalışmalarını yaptığını,  bugün (15 Ağustos- Salı)  Bala, Pursaklar, Çankaya ve Altındağ ilçelerinde yol çizgi çalışması yapılacağını kaydettiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181