Ankara Büyükşehir Belediyesi AKM-Gar-Kızılay metro hattı için yetki aldı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak AKM-Gar-Kızılay metro hattı çalışmalarıyla eşzamanlı olarak Güvenpark minibüs duraklarının, yeraltına yapılacak çok katlı otoparka alınmasıyla ilgili proje hazırlanması konusunda Belediye Meclisi’nden yetki aldı.
        
Meclis üyelerine bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, "Durakları yeraltına alıp, yukarıyı da anıta ve tarihi dokuya zarar vermeden park olarak düzenleyeceğiz" dedi.

Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde, Ulaştırma Bakanlığı tarafından AKM-Gar-Kızılay Metro güzergahının son istasyonu olan Güvenpark’taki minibüs ve otobüs duraklarının bulunduğu alanda yapılacak çalışmayla entegreli olarak yeraltına katlı otopark yapılması  için Fen İşleri Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki istedi. Bu kapsamda yapılacak çalışmaları da Fen işleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Meclis üyelerine anlattı.

Üçpınar, yaptığı sunumda, Ulaştırma Bakanlığı’nın metro istasyonu yapmak için yürüteceği çalışmalarla eş zamanlı katlı otopark yapılması amacıyla, Bakanlığın yetkilendirdiği şirketle çalışma yapabilmek ve proje hazırlamak için Meclis'ten yetki istediklerini bildirdi. Alanda mevcut dokuya zarar vermeden çalışacaklarını belirten Üçpınar,şu bilgileri verdi: “Bu alanda zaten bir istasyon çalışması yapılacak. Bizler de burada trafik açısından sorun haline gelen minibüs ve otobüs durakları için yeraltı otoparkı projesini yapacağız. 2 ya da 3 katlı olarak düşündüğümüz otoparka, her katta 75 araç olmak üzere 225 araç park edebilecek. Otopark, metro istasyonuyla bağlantılı olacak şekilde tasarlanacak. Durakları yeraltına alıp, yukarda kalan bölümleri de yine park alanı olarak düzenleyip vatandaşların hizmetine sunacağız. Güvenpark’ta bulunan anıta ve tarihi dokuya zarar vermeyeceğiz. Korunması gereken alanlar korunacak. Burada her halükarda metronun çıkışı için bir yer, yukarıya kadar açılacak. Açılmışken, otoparkla beraber çalışsın istiyoruz. Milli Müdafaa Caddesi’nden giriş ve çıkış olacak ama Güvenpark’ın mevcut hali korunacak, zarar verilemeyecek.” Üçpınar'ın sunumundan sonra yapılan oylamada, yetki talebine ilişkin Başkanlık yazısı kabul edildi. 

-MAĞDUR KADIN VE ÇOCUKLARA KORUNMA EVİ
Meclis'te, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin taşınmaz ve lojmanlarından, mağdur durumdaki kadınlar ve çocuklara korunma evleri tahsis edilebilmesi konusunda Belediye Encümeni'ne yetki verildi.

Büyükşehir Belediyesi, İzmir Adliyesi’ne yapılan terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin'in isminin Mamak'ta 844. Sokağa; Beşiktaş saldırısında şehit olan Polis Memuru Oğuzhan Duran'ın isminin Keçiören'de Bursa Caddesi'ne, şehit Haydar Çetin’in isminin Sincan Plevne Mahallesi'nde bulunan Fen İşleri Sokağı'na verilmesini de kabul etti. Bu isimlerin ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenimahalle'de İstanbul Yolu'nda  yaptırılan Şehitler Parkı’nda değerlendirilmesi de kabul edildi. Toplantıda, Akyurt Balıkhisar ve Esenboğa Havalimanı arasındaki isimsiz yola da "Sultan Alparslan Caddesi " adı verildi.  

-YETİŞTİRİCİLERE KIRKIM MAKİNESİ HEDİYESİ...
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kırsal destek çalışmaları yapılması da oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, Ankara’nın ilçelerinde halk eğitim merkezleri tarafından verilen “kırkım” eğitimini alan ve sözlü sınavda da başarı  olan yetiştiricilere ödül olarak koyun-keçi kırkım makinesi hediye edecek. Daire Başkanlığı, ayrıca Ankara sınırlarında standartlara uygun, dış pazarlarda söz sahibi olabilmek ve iç tüketime kaliteli ürün sağlayarak daha sağlıklı beslenmeyi gerçekleştirmek amacıyla sertifikalı fidanları kullanarak, "kapama bahçe ve bağ tesisleri" kuracak. Daire Başkanlığı, proje çerçevesinde, vatandaşlara yüzde 75 hibe, yüzde 25 katkı payıyla destek olabilmek için gerekli hizmet veya mal alımları yapacak.  

-KARDEŞ BELEDİYE HALFETİ’YE YARDIM…
Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin, kardeş belediye olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde restorasyon ve düzenleme çalışmaları yapılmasını öngören Başkanlık yazısı da kabul edildi. Buna göre, Büyükşehir, ilçeye meydan düzenlemesi, park alanı, bank, kamelya, kilit taşı, çocuk oyun grupları gibi yardımlarda bulunarak destek verecek. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı da tarihi Halfeti bölgesinde kalan kentsel sit alanı ve etkileşim geçişi alanı olarak belirlenen alanlarda, imkanlar dahilinde restorasyon çalışmaları yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181