Ankara Büyükşehir Belediyesi Kızılay'ın kaldırımlarını yeniliyor!
Başkent'te kaldırım yapım ve yenileme seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi, Kızılay’da da merkezi caddelerde kaldırımlara bazalt taşlar döşüyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Kızılay’da Yahya Galip, Necatibey ve Merasim caddelerinin kaldırımlarını, bazalt kaplamalı beton bloklarla yeniledi.

Ankara’da kaldırım yenileme çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü kaydeden yetkililer, Güvenpark’ın yanında olan Milli Müdafaa Caddesi'nde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, Vekaletler Caddesi’nde de yeni başlandığını bildirdiler.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Başkent genelinde yapılan kaldırım yenileme çalışmalarında bazalt kaplamalı beton bloklar kullanıldığını, görme engelliler için de iz yolu, bedensel engelliler için de rampalar yapıldığını belirttiler.

Yetkililer, bazalt taşıyla yapılan kaldırımların çok daha sağlam ve dayanıklı olduğunu kaydederek, bu taşın, mevsim koşullarına, sıcak ve soğuğa karşı daha dayanıklı, ağırlığa karşı daha mukavemetli olduğunu söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181