Ankara'da binalar yükseliyor!
Başkent Ankara'nın klasik konut yapısı son yıllarda oldukça değişti. Birkaç yıl öncesine kadar az katlı konutlar, apartmandan bozma ofislere sıkışan Ankaralı, artık çok yüksek katlı yapılarla göğe uzanıyor metrelerce yükseklikteki ofisleri, bulutların üzerindeki evleri br zamanlar yalnızca filmlerde gören Ankaralı, gökdelenlerin de başkenti olma yolunda hızla ilerliyor.

İş kuleleriyle başlayan 'yükseklik' akımı konut projelerine de etki edince, evlerin konumu bulutlara çıktı. Kentin en seçkin yerleşim yerlerinden Oran'da hayata geçirilen One Tower Diplomatique konut projesi ise 185 metrelik yüksekliğiyle Ankara'nın en yüksek konut kulesi olarak dikkate çekiyor. Projeyi hayata geçiren İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Ozçelik, Ankara'nın son yıllarda yaşadığı dönüşüm sayesinde dünya başkentine yakışan bir görünüm kazanmaya başladığını ifade ederek, şunlan söyledi: "Son birkaç yıldır tüm Türkiye ciddi bir dönüşüm içerisinde. Yurt dışını yakından takip eden. yeni gelişmeleri doğru analiz ederek projelerine yansıtan, geniş vizyonlu inşaat firmaları sayesinde kentlerin görünümleri de yenileniyor. Bu dönüşümden Ankara da nasibini alıyor Başkent şu an hem ofis hem de konut yapılan bakımından farklı bir görünüme büründü. Kentin neredeyse her bölgesinde yüksek katlı binalar görmek mümkün.

" 48'inci katta oturan bile rüzgardan etkilenmeyecek.

Özçelik, dev iş merkezleriyle başlayan bu sürecin konut projelerini de etkilemeye başladığını ifade ederek, "Dünyaya baktığımızda da inşaat tırmanan en yüksek binayı yapabilmek için birbirleriyle yanşıyor. Ankaralı da yüksekliğe alışmaya başladı. Kentin en yüksek konut kulesi olan 185 metre yüksekliğindeki One Tower Diplomatique de bu Özelliğiyle oldukça dikkati çekti. Projemizde konut sahiplerine standartların üstünde, 'Başkentin Zirvesinde" bir yaşam sunuyoruz dedi. One Tower Diplomatique'nin kentin tüm ışıklannı gören 360 derece manzarasıyla da konut sahiplerine görsel şölen sunduğunun altını çizen Ozçelik, İngiltere'de yapılan "rüzgar testi' sayesinde de projenin en üst katı olan 48'İnci katta bile rüzgarın sert etkilerinin hissedilmeyeceğini vurguladı.

Ticari Hayat Gazetesi



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181